OŠTETILI SPOMENIK ZBOG PRASETA: Šta je ostalo na Fruškoj gori posle proslave Prvog maja (FOTO)
Foto: NP Fruška gora Facebook printscreen

OŠTETILI SPOMENIK ZBOG PRASETA: Šta je ostalo na Fruškoj gori posle proslave Prvog maja (FOTO)

Srbija -

Brzom reakcijom radnika Nacionalnog parka "Fruška gora" sprečeno je da spomenik "Sloboda" na Iriškom vencu bude značajnije oštećen jer su dvoje izletnika tik uz njega postavili ražanj sa prasetom. Na spomeniku se vide tragovi paljevine, ali je na sreću oštećenje minimalno.

Naime, voje mladića su zaustavljeni u nameri da roštiljaju uz spomenik kulture na Fruškoj gori. Nezvanično, oni nisu hteli da radnicima pokažu lične karte pa je zapisnik sačinjen protiv NN lica, ali kako kažu iz ovog nacionalnog parka, drugih incidenata nije bilo, niti su izletnici za sobom ostavili nered i đubre.

Radnici NP "Fruška gora" sredili su izletišta nakon prvomajskog praznovanja, kada se procenjuje da je Frušku goru posetilo više od 300.000 posetilaca iz svih krajeva Srbije. Ono što je primetno ove godine, jeste malo veća odgovornost i savesnost posetilaca koji su mahom pravilno odlagali smeće tokom boravka u prirodi.

- Zahvaljujemo se svim posetiocima NP "Fruška gora" na odgovornom boravku i savesnom odlaganju otpada tokom prvomajskih praznika - kažu u tom preduzeću.

Radnici NP "Fruška gora", kao što su to učinili i pre početka praznika i ovoga jutra uredno su sakupili otpad nakon odlaska posetilaca koji su na fruškogorsku lepoticu počeli pristizati i pre vikenda.

Kao što se može videti, otpad je sakupljen i odložen dalje na gradsku deponiju i nastaviće se i po odlasku i poslednjih posetilaca.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track