00:33

Veliki požar u selu pored Čačka

brza reakcija vatrogasaca

VELIKI POŽAR U SELU KOD ČAČKA: Gorelo nisko rastinje na livadi u Trbušanima, meštani u strahu (VIDEO)

Srbija -

U selu Trbušani pored Čačka tokom popodnevnih sati došlo je do većeg požara kada se na jednoj od livada zapalilo nisko rastinje. Meštani su ugledali gust dim i kako kažu, odmah shvatili da gori u blizini njihovih domova.

"Uplašili smo da vatra ne dođe do naših objekata, plamen se brzo širio a dim nadvijao nad selom. Na lice mesta su odmah došli vatrogasci koji su brzo uspeli da lokalizju požar. Stigla je i ekipa Hitne pomoći, ali hvala Bogu za njihovom intervencijom nije bilo potrbe", rekao je za RINU meštanin iz sela Trbušani.

Još uvek nije poznato šta je izazvalo vatru u selu pored Čačka, a za sada se pretpostavlja da je u pitanju nesavesno ponašanje pojedinca.

"Deluje nam da se neko oglušio o sve moguće apele i ponovo palio nisko rastinje, pa se vatra proširila na čitavu livadu. Na nadležnima je svakako da utvrde tačan uzrok požara", dodaju meštani.

Sa toplim danima počinje sezona šumskih požara, a predelu okoline Čačka često dolazi do njih, u selima Gornja Gorevnica i Milićevci već su registrovani prvi požari ove godine.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track