01:07

Majka Živana o sinu Danijelu koga je ujela zmija

u novom selu

NIŠLIJU DANIJELA U DVORIŠTVU UJELA ZMIJA Majka Živana do detalja opisala šta se dogodilo: Sva sreća, pa... (VIDEO)

Srbija -

Danijela N. (33) iz Novog sela ujela je zmija smuk u sredu popodne u dvorištu kuće koja je poslednja u ovom delu niškog naselja. On je, kako saznajemo, od njegove majke Živane prolazio pored plastenika stazom, a crna zmija je izašla iz trave i ujela ga za zadnji deo desne noge, nakon čega mu se stvorio otok.

Odmah je kontaktirana Hitna pomoć, a on je povezen i privatnim automobilom tako da ga je sanitet preuzeo.

U prvom trenutku, u medijima je preneseno da je Danijel mislio da ga je ujeo poskok što bi imalo teže posledice. Tome je doprinela i vest da se na parkingu jednog tržnog centra pre dva dana upravo našla otrovnica poskok koja je verovatno izašla iz nekog automobila.

majka Živana
majka Živanafoto: Kurir.rs/M.S.

Možda malo iz predrasuda, malo i iz neznanja, u javnosti je neobično da se ova životinja pojavi u naseljenom mestu, ali i meštani kažu da takvih dugih crnih zmija, ima u kraju. One se inače boje ljudi, ali u prirodi se nešto događa tako da je skoro jedan smuk nađen i na niškom keju, u centralnoj pešačkoj zoni Niša.

Meštani Novog sela kažu da su iznenađeni da u njihovom kraju "šetaju" zmije i s nelagodom komentarišu da će morati da se pripaze, iako je za slučaj svog komšije retko ko čuo.

- Tu pored kuće je prolaz, ima betona i prozor je tu neki, ali pored je trava. I on kako je prolazio naspram plastenika, njemu je s leđa došla zmija i ujela ga. Ja nisam bila kod kuće, ali odmah su ga žena i sestra zbrinule. On je nije ni video. Pošao je u plastenike nego kada je izašao, ona ga je otpozadi ujela. Prepao se, imao je ceo dan pritisak i sad je dobro, hvala bogu - kaže njegova majka Živana.

Novo Selo, Niš, ujed, zmija, Ujed Zmije
foto: Kurir.rs/M.S.

U Kliničkom centru Niš su nam rekli da je primljen na Infektivnu kliniku, zdravstveno je zbrinut, a danas pušten kući.

Ova porodica ima kuću na kraju sela, pored njiva, a očigledno da Danijel nije bio voljan da medijima ispriča kako se to dogodilo.

Zato njegove komšije kažu da u ovo doba godine vide i smukove i poskoke oko svojih domaćinstava.

- Ma ima ih, kako nema. Pa koliko njih sam samo ja video. Ovde oko naše Ulice Zorana Cige Stojanovića ih ima jer su tu blizu polja. Svi ljudi se paze, sada je visoka trava i gde se ne kosi, ima ih. Zato ja koristim sredstvo protiv visoke trave i svuda oko kuće posipam krajem aprila tako da se to rastinje i korov sasuši - kaže nam Zoran Anđelković, Danijelov komšija.

Novo Selo, Niš, ujed, zmija, Ujed Zmije
foto: Kurir.rs/M.S.

Meštani ovog i drugih ruralnijih krajeva Niša očigledno da moraju da se pripaze na mestima gde je gusta i nekošena trava.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track