KRUŠEVAC ĆE U SRBIJI IMATI PRVI ŠTO NEMA NIKO! Sve za mlade, dobija poligon za vožnju bicikala, rolera, trotineta
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

POTPISAN POSEBAN SPORAZUM SA MINISTARSTVOM OMLADINE I SPORTA

KRUŠEVAC ĆE U SRBIJI IMATI PRVI ŠTO NEMA NIKO! Sve za mlade, dobija poligon za vožnju bicikala, rolera, trotineta

Srbija -

KRUŠEVAC - Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović potpisala je sa Ministarstvom omladine i sporta Poseban sporazum o zajedničkom sprovođenju postupka javne nabavke radova na izgradnji pamptreka u parku oko stadiona FK ”Jedinstvo 1936” na lokaciji Starog aerodroma u Kruševcu, kaže se u saopštenju Gradske uprave.

-Ideja za izgradnju pamptreka se rodila zahvaljujući našim sugrađanima koji vole da voze bicikl, rolere, trotinete, skejt bordove i sl. , jer na ovaj način možemo da im obezbedimo odgovarajući poligon za vožnju kako bi svakodnevno uživali i negovali zdrav stil života.

Vrednost projekta je oko 11,3 miliona dinara- od čega Ministarstvo za omladinu i sport treba da izdoji 8,3 miliona dinara, a Grad Kruševac oko 3 miliona dinara. Površina obuhvaćena projektom je 25452 m2, a površina samog pamptreka je 950 m2. Projektom parternog uređenja planirane su pristupne ,pešačke i biciklističke staze, a sam objekat pamptreka integrisan je u celinu.U sklopu spoljnog uređenja određeni su prateći elementi i oprema- mesta za sedenje, parkinzi za bicikle, kante za otpad i ostalo, kaže čelnica lokalne samouprave.

Prema navodima Gradske uprave, pogodnosti pamtrek staze: primerena je za široki spektar korisnika; atraktivan i siguran način rekreacije, postavljanje u neposrednoj blizini korisnika, podstiče aktivan životni stil i druženje mladih i starijih, minimalno održavanje zbog asfaltne vozne površine.

Inače, ovakav poligon za sada nema nijedan grad u Srbiji.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track