01:56

PIJAČARI U SREMU NISU BILI SPREMNI ZA 1. MAJ: Suočeni sa brojnim problemima fiskalizacije

fiskalizacija

PIJAČARI U SREMU NISU BILI SPREMNI ZA 1. MAJ: Suočeni sa brojnim problemima fiskalizacije, postigli dogovor sa nadležnima

Srbija -

Prva nedelja maja na pijacama bez fiskalnih kasa. S obzirom na to da je dogovor pijačara s nadležnima za sada postignut, a zbog kompleksnosti problema se prostor za rešavanje tek otvara.

Pijačari u Sremu kažu da nisu bili spremni za prvi maj, sve i da su morali da počnu s upotrebom novih fiskalnih kasa. Smatraju da je taj potez nepotreban i za ubuduće, a da će ostati pri svom stavu i u budućim pregovorima sa nadležnima.

- Nije potrebno, pijaca ne može da funkcioniše kao radnja. To je moje mišljenje, nema ni uslova, mislim da nema svrhe dalje potencirati - kaže Anđelka Filipović, prodavačica.

Cveće, Sremska Mitrovica
foto: Kurir televizija

Kao dodatnu stavku zašto je komplikovano uvesti fiskalizaciju na pijace, jesu i godine starosti lica koja tamo rade, a većinom je reč o starijim prodavcima, kojima bi dodatna administracija svakako više odmogla nego pomogla.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:31

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE PRIORITET: Sve više površina pod biciklističkim stazama! Vlasti dele i besplatna svetla (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track