KADA MI JE SIN REKAO DA GORI KUĆA MISLIO SAM DA SE ŠALI Miroslavu grom spržio dom: Radijatori i cevi potpuno istopljeni
Foto: Printscreen/Youtube/Mladenovac uživo/Dragan Milenković

kuća nije osigurana

KADA MI JE SIN REKAO DA GORI KUĆA MISLIO SAM DA SE ŠALI Miroslavu grom spržio dom: Radijatori i cevi potpuno istopljeni

Srbija -

U nevremenu praćenim gradom koje je u utorak zahvatilo Mladenovac i okolinu, grom je u Pružatovcu pogodio kuću Miroslava Mihailovića i potpuno je uništio.

"Grom je udario u klimu ili je prošao kroz prozor, jer je staklo bilo polomljeno. U toj sobi je bio najveći požar, kada smo stigli kući, vatra je bila i na podu. Požar se širio dalje kroz instalacije, svi uređaji su uništeni", priča vlasnik kuće koju je juče popodne pogodio grom u naselju Pružatovac kod Mladenovca.

Šteta je ogromna, jedna soba je pošteđena vatre, ali plafon je uništen i kuća je neupotrebljiva. Srećom, suteren je takođe ostao sačuvan, pa je tročlana porodica tu prespavala, sa ćebadima dočekala jutro u kući koju će doslovno ponovo morati da grade. Imali su sreće da u trenutku udara groma nikoga nije bilo u kući, kao i da su vatrogasci stigli za svega 8 minuta i sačuvali je od potpunog urušavanja.

Požar, Grom, Pružatovac
foto: Printscreen/Youtube/Mladenovac uživo/Dragan Milenković

- Sin i ja smo bili u Mladenovcu, radili smo, mi smo električari. Bila je provala oblaka i krenuli smo kući. Kad smo došli, ja sam bio ispod terase, a sin mi kaže "gori kuća". Mislio sam da se šali. Kad smo otključali vrata shvatili smo da nema šanse da uđemo - priča Miroslav.

Najveće žarište bilo je u sobi gde su Mihajlovići čuvali sve važne stvari: pasoše, dokumentaciju, sve papire od kuće, nestao je i zlatni nakit Miroslavove supruge.

- Zlato se istopilo, normalno. Radijatori su sprženi kao da su papirni, bakarne cevi su nestale, sve su se istopile.

Požar, Grom, Pružatovac
foto: Printscreen/Youtube/Mladenovac uživo/Dragan Milenković

Istopljeno je i električno brojilo, uništeni frižider, zamrzivač, televizori. Miroslava i njegovog sina minuti su delili od opasnosti po život - vratili su se da se sklone od oluje, a grom je udario u kuću svega par minuta ranije. Komšije kažu da su čule snažan prasak i nema dileme da je požar izazvala munja.

Kuća ima i nadzornu kameru, a materijal su odneli inspektori koji će uraditi istragu.

Pre nekoliko godina grom je takođe udario u ovaj kraj, kada je pogodio jedno drvo nedaleko od kuće.

- Kuća mi nije osigurana. Moraćemo sada da stavimo gromobran. Ali, ovakve stvar dese se jednom u životu - priča domaćin.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track