VRANJE NA NOGAMA: Umetnici u humanitarnoj aukciji slika za lečenje malog VUKANA (FOTO)
Foto: Kurir/T.S.

HUMANITARNA AKCIJA

VRANJE NA NOGAMA: Umetnici u humanitarnoj aukciji slika za lečenje malog VUKANA (FOTO)

Srbija -

Narodni univerzitet i Udruženje "Roditeljstvo plus" organizovali su humanitarnu aukciju slika "Za Vukana", u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju. Učestvovalo je preko 55 umetnika, ali je pristigao daleko veći broj slika, jer su neki od njih darivali više od jednog umetničkog dela.

Vukan Stojiljković, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Od prodatih slika prikupljeno je 112 hiljada dinara, a one koje nisu prodate biće izložene u Galeriji u narednih 10 dana, kažu organizatori. Sav prihod od prodatih umtničkih dela ići će za lečenje Vukana Stoiljkovića, bebe iz Vranja koja je obolela od spinalne mišićne atrofija tipa 1 (SMA).

Za odlazak na lečenje u Budimpštu, malom Vukanu iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, ostalo je još da se prikupi manje od pola miliona evra. Sa organizovanjem humanitarnih akcija se ne staje, s obzirom na to da je termin za odlazak u Mađarsku, 18. maj i da je ostalo svega nekoliko dana.

Vukan Stojiljković, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Potrebnu sumu za najskuplji lek na svetu od 2,5 miliona evra, koji je neophodan devetomesečnom Vukanu Stoiljkoviću možemo sakupiti ako se svi uključimo slanjem SMS poruke 1239 na 3030

Potrebni smo svi mi da pomognemo Vukanu da ode na lečenje 18. maja!

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track