Destinacija Divčibare čeka na vas: Ovo je mesto gde se diše punim plućima!
Foto: Promo/ Vladimir Tatarević

Doživi proleće na planini

Destinacija Divčibare čeka na vas: Ovo je mesto gde se diše punim plućima!

Srbija -

Ako žudite za prolećnom svežinom, odmorom u pitomoj prirodi i njenim zvukovima, Turistička organizacija Srbije predlaže da ovog proleća obavezno posetite planinu za celu porodicu - Divčibare

Divčibare
foto: Promo/ Marko Terzić, Promo/ Miroslav Jeremić

Ovo planinsko turističko mesto nadomak Valjeva, dragulj poznat po netaknutoj prirodi i divnim stazama za šetnju, odličan je izbor da prolećne dane provedete baš na ovoj planini.

Divčibare
foto: Promo/ Marko Terzić, Promo/ Miroslav Jeremić

Blizina Beograda (svega stotinak kilometara) i Vojvodine, odakle turisti mogu veoma brzo da stignu do planinske destinacije, svakako je od značaja, kao i činjenica da se ovde udiše najkvalitetniji vazduh. Divčibare su jedinstveno mesto na kome se sjedinjavaju vazdušne mase iz Mediterana, s Karpata i iz Panonske nizije, što divčibarski vazduh obogaćuje dragocenim jodom. "Dečja planina", kako je nazivaju, leži na nadmorskoj visini od oko 980 metara. Priroda je ovde bila široke ruke.

Na ovom području nalaze se čak četiri stroga rezervata prirode - Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir, pa je očuvana priroda sasvim sigurno dovoljan razlog da spakujete kofere i krenete put ove visoravni.

Bilo da tražite skrovište od gradske gužve ili ste fan aktivnog odmora, pešačenja i vožnje bajseva po brojnim biciklističkim stazama, ovde ćete sigurno sigurno uživati u svim tim aktivnostima, ali i bojama i energiji koju ova planina emituje. Očaraće vas i mirisi poljskog cveća kojima ova planina obiluje. Sredinom i krajem maja divčibarske planine prekrivene su najlepšim planinskim cvetom - narcisom, a pogled na polja narcisa odmor je za dušu!

Divčibare
foto: Promo/Dragan Bosnić

Ovo neverovatno mesto jedno je od onih kojima ćete se stalno vraćati i kome svaka smena godišnjih doba donosi posebne čari. Ali ono što je karakteristično za celu godinu jeste veliki broj manifestacija, poput Dana gljiva, Muzičkog festivala, Di festa - za decu, Tracking traila, kao i ukusna hrana.

Imajte u vidu da se ovde se lepo i kvalitetno jede, pa ne propustite da probate čuvenu gibanicu, duvan čvarke, planinski doručak, sir, kajmak, jagnjeće pečenje, jela od gljiva.

Doživi nezaboravno iskustvo na Divčibarama!

(Promo - tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track