BRAĆA STOJANOVIĆ, JEDINI STANOVNICI SVOG SELA: Žive bez struje i vode, nemaju jastuk, krov im je od slame, ali OSMEH ne skidaju
Foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

tužna sudbina

BRAĆA STOJANOVIĆ, JEDINI STANOVNICI SVOG SELA: Žive bez struje i vode, nemaju jastuk, krov im je od slame, ali OSMEH ne skidaju

Srbija -

Rođena braća Dragan i Slađan Stojanović žive u trošnoj staroj kući sa slamnatim krovom u planinskom selu Babina Poljana, na oko 40 kilometara od Vranja.

U kući nemaju ni struju ni vodu i spavaju u istom krevetu, i tako decenijama... Muku muče i sa osnovnim životnim namirnicama jer im je najbliža prodavnica na deset kilometera od kuće, a i ako odu do nje moraju dobro da vode računa šta mogu da kupe jer žive samo od socijalne pomoći koja iznosi svega 8.000 dinara.

Braća Dragan i Slađan Stojanović Babina poljana
foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

Braća nigde ne rade jer nemaju gde, jedini su stanovnici svog sela, a dane provode usamljeni, na vrhu planine, sa divljim životinjama. Bez osnovnih uslova za život. I pored svega, oni ne skidaju osmeh sa lica jer im je, kako kažu, jedino ostao.

- Spavamo zajedno u krevetu, nemamo jastuk. Dobri ljudi su nam dali neku garderobu, pa to stavimo ispod glave, imamo slamu umesto krova, pa kad pada kiša pokrivamo se najlonom - priča Slađan, inače učesnik rata, prenosi Telegraf.

Njegov brat Dragan kaže da im je posebno teško sa prvim hladnim, zimskim danima i snegom koji okuje njihovo mesto.

Braća Dragan i Slađan Stojanović Babina poljana
foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

- Kad je zima, umiremo ovde, ne možemo da odemo u prodavnicu za brašno, a leti nam zmije dolaze - priča on.

Na pitanje kako uspevaju da budu nasmejani u domu bez struje, bez vode i sami, rekli su da je to jedino što im je ostalo.

- Njihova kuća jako teško može da se sredi, tako nešto do sada nisam videla, baš je strašno, a i mnogo je udaljeno. Ali naravno, ništa nije nemoguće i ja bih iskreno volela da dobiju bar najosnovnije uslove za život - kaže karatistkinja i humanitarka iz Vranja, mlada Tamara Misirlić, koja je posetila braću.

1 / 5 Foto: Printscreen Facebook Tamara Misirlić

Kako dodaje, braća Stojanović spremna su da odu iz tog mesta bilo gde gde bi im život bio lakši. Da se manje muče i strahuju od onog što donosi sutra.

Ukoliko želite da pomognete braći Stojanović, to možete da uradite uplatom na račun za donacije:

200-3453980101008-90, Fondacija "Tamara Misirlić".

Svrha uplate: Pomoć za Dragana i Slađana.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Bonus video:

11:40

DEJANU NIJE SAMO NOGA OSTALA NA KOŠARAMA Priča o herojima iz rata, koji su junaci i u miru BRANILI SU NAS, ALI KADA ĆEMO MI NJIH?

Bonus video:

11:44

TO JE ŽIVOT - GRADITELJI MIRA Pomoć herojima s Košara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track