SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U KRUŠEVCU: Čak 40 poslodavaca traži 500 radnika raznih zanimanja
Foto: Živomir Milenković

NacionalnA služba za zapošljavanje

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U KRUŠEVCU: Čak 40 poslodavaca traži 500 radnika raznih zanimanja

Srbija -

U organizaciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, za rasinski okrug i pod pokroviteljstvom Grada Kruševca danas je održan 31. Sajam zapošljavanja.

Ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio je Aleksandar Jovanović zamenik gradonačelnice Kruševca, a prisustvovali su i Ivan Anđelić načelnik Rasinskog upravnog okruga i Maja Marković direktorka Regionalne privredne komore Kruševac.

Više od 40 poslodavaca iskazalo je potrebu za zapošljavanjem oko 500 lica – od nekvalifikovanih i pomoćnih radnika, raznih zanatskih zanimanja do visokokvalifikovanih kadrova, kao što su mašinski, elektro i građevinski inženjeri.

1 / 3 Foto: Živomir Milenković

- Grad Kruševac je za ovu godinu u saradnji sa NSZ izdvojio više od 40 miliona dinara za različite programe zapošljavanja. U odnosu na prošlu godinu smanjuje se broj nezaposlenih, na evidenciji naše filijale trenutno ih je 17.900 u Rasinskom okrugu a u Kruševcu 8.400 nezaposlenih lica. U NSZ u toku su programi sticanja praktičnih znanja, pripravnika i obuka za poznate poslodavce a od prošle nedelje počeli su i javni pozivi po lokalnom akcionom planu zapošljavanja i to je nova šansa i za poslodavce i nezaposlene - izjavio je Aleksandar Jovanović - zamenik gradonačelnice Kruševca.

Kurir/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track