SREDNJOŠКOLCI IGRALI ZA DANICU: Učenici u Prokuplju organizovali humanitarne turnire za pomoć TEŠKO BOLESNOJ devojčici (FOTO)
Foto: B.R.

mali veliki ljudi

SREDNJOŠКOLCI IGRALI ZA DANICU: Učenici u Prokuplju organizovali humanitarne turnire za pomoć TEŠKO BOLESNOJ devojčici (FOTO)

Srbija -

Кako bi pomogli Danici Petković, koja boluje od cerebralne paralize, prokupački srednjoškolci su drugi put, sada u Gimnaziji, organizovali humanitarni turnir u fudbalu, košarci i odbojci.

Rezultati turnira bili su u drugom planu, ali su svi sportisti na terenu dali svoj maksimum i takmičili su se punog srca, a suparničkih timovima nije bilo jer su svi imali cilj da pomognu Danici.

- Ovim putem, osim što ćemo prikupiti novac, učimo decu da treba pomoći onima koji su u nevolji. Organizujući i učestvujući na ovom humanitarnom turniru, ali i u drugim akcijama ovog karaktera, naši đaci su pokazali da su zreli i odgovorni članovi naše zajednice i da stasavaju u dobre ljudi - istakla je direktor prokupačke Gimnazije Dragana Кocić.

1 / 3 Foto: B.R.

Danica je mala Prokupčanka kojoj su neophodna sredstva za lečenje. Njoj je genetskom analizom potvrđena dijagnoza Joubert sindrom, odnosno genetski poremećaj u kojem je područje mozga koje kontroliše balans i koordinaciju nerazvijeno. Uspostavljene su joj i dijagnoze cerebralna paraliza i epilepsija.

Danica još ne sedi, ne hoda, ne govori i neophodna su joj novčana sredstva za dalje lečenje, kao i za specijalističke preglede, dijagnostiku i putne troškove i smeštaj.

Danica Petković
foto: Fondacija Budi Human

Za nju se čulo krajem prošle kalendarske godine, te su đaki parlamenti Tehničke škole "15.maj" i Gimnazije rešili da pomognu svojoj sugrađanki.

Prvi put početkom godine Tehnička škola je organizovala turnir, a sada je to učinila i Gimnazija. Srednjškolci ne odustaju i kažu da će se, sve dok treba, briti za Danicin bolji i zdraviji život.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja