Na Tari pod kontrolom, gori kod Gadžinog Hana

Gašenje Srbije

Na Tari pod kontrolom, gori kod Gadžinog Hana

Srbija -
Svi požari na Tari lokalizovani osim na vrhu Stolovi gde se zbog jakog vetra razbuktala vatra ali nema opasnosti od širenja

BEOGRAD - Na Tari, sa izuzetkom planinskog vrha Stolovi, požari su večeras lokalizovani, vatra u selu Rgaje kod Prokuplja je ugašena, ali u selu Gare kod Gandžinog Hana vatra je zahvatila oko 200 hektara šume, pašnjaka i šiblja.

"Na Tari svi požari su lokalizovani osim na vrhu Stolovi gde se zbog jakog vetra razbuktala vatra ali nema opasnosti od širenja", rekao je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đrođe Babić. On je kazao Tanjugu i da će tokom sutrašnjeg dana biti nastavljeno gašenje požara uz pomoć svih ruskih letilica koje su i danas dejstvovale, a biće korišćeni i policijski i vojni helikopteri.

Babić je naveo da su u gašenju požara u opštini Gadžin Han, u selu Gare na Bobičkim Gorama, uz vatrogasno spsilačke jedinice, uključeni i vojska i policija. Prema njegovim rečima, požar u blizni administrativnog prelaza Merdare je ugašen a ljudstvo se vratilo kući dok je na Vrškoj Čuki, vatra koja je došla s bugarske strane lokalizovana. Požar u blizni mesta Rgaje, u prokupačkoj opštini je ugašen a zagašivanje će biti nastavljeno i sutra, dok je požar na Staroj planini, koji gase vatrogasci iz Knjazevca, Pirota i drugih mesta stavljen pod kontrolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja