Najnovije vesti

PESNIČKA SUSRETANJA U KRUŠEVCU: Priznanje Dragojlu Joviću, a evo ko su dobitnici nagrade za knjigu godine
Foto: Kurir/Ž.M.

Poezija SRB

PESNIČKA SUSRETANJA U KRUŠEVCU: Priznanje Dragojlu Joviću, a evo ko su dobitnici nagrade za knjigu godine

Srbija
09:04h

Posle dužeg zatišja, zbog epidemije korona virusa, u dvorištu KPZ Kruševac ponovo je održan program “Pesnička susretanja – PoezijaSRB” u organizaciji Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB i Kulturnog centra Kruševac.

Godišnja nagrada za kontinuiran rad u Udruženju pesnika Srbije – PoezijaSRB, ceneći posebno kvalitet njegove poezije kao i angažovanje u svim aktivnostima Udruženja pesnika Srbije PoezijaSRB, dodeljena je Dragojlu Joviću. Nagrada se sastoji od diplome, umetničke slike i 5 knjiga iz izdavačke produkcije Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB.

Zatim su uručene nagrade za knjigu godine u izdavačkoj produkciji Udruženja pesnika Srbije – PoezijaSRB za 2021. godinu. Priznanje za oblast poezije pripalo je zbirci pesama Ljiljane Tamburić iz Kruševca “Damari tišine”, za oblast proze: knjizi Latinke Đorđević iz Ciriha – Kruševca “Ptica koja neprestano leti”, a za oblast humora i satire nagrađeno je delo Dragana Matejića iz Kruševca “Šišanje iz dva dela”. Nagrade su se sastojale od diplome i 3 knjige iz izdavačke produkcije PoezijeSRB.

1 / 3 Foto: Kurir/Ž.M.

Pohvaljene su knjige poezije – pesnički prvenci: “Tajne iskrenog osmeha Mione Đokić i “ Pesme iz tramvaja” Jasmine Dimitrijević i Danice Dimitrijević Petrović. Nagrade su se sastojale od diplome – pohvale i 1 knjige iz izdavačke produkcije PoezijaSRB.

Program su vodili Danijela Jevremović i Saša Miletić. U poetskom i satiričnom delu programa učestvovali su: Dragojlo Jović, Ljiljana Tamburić, Latinka Đorđević, Dragan Matejić, Mirko Stojadinović, Danijela Jevremović, Gradimir Karajović, Milosav Đukić Đuka, Svetlana Đurđević, Miljko Šljivić, Živojin Manojlović, Slađana Bundalo, Ljubodrag Obradović, Dragiša Pavlović Rasinski, Darko Mihajlović, Bratislav Bata Kostadinov, Miroslava Mira Smiljanić, Snežana Popović, Dejan Petrović Kenac, Živomir Milenković, Milan Marković Laka, Nada Milosavljević Keti, Aleksandar Drndarević Singer, Miloš Ristić, Stefan Knežević i Saša Miletić. U muzičkom delu programa nastupio je Gradimir Karajović.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track