SPEKTAKL ZA SVET! MATURSKI PLES U KRALJEVU: Na Trgu srpskih ratnika plesalo 1.179 maturanata!
Foto: Kurir/J.S.

Prijateljstvo za nova vremena

SPEKTAKL ZA SVET! MATURSKI PLES U KRALJEVU: Na Trgu srpskih ratnika plesalo 1.179 maturanata!

Srbija -

Uz taktove muzike Johana Štrausa, 1.179 maturanata iz kraljevačkih srednjih škola odigralo je u petak, tačno u podne, na centralnom gradskom trgu Maturski ples - kadril.

- Naši maturanti ove godine nisu bili među onima koji su plesom četvorki pokušali da se upišu u Ginisovu knjigu rekorda, ali je lepa slika iz Kraljeva, sa Trga srpskih ratnika, otišla u svet. Kao poklon maturantima, tu je i koncert „Amadeus benda“, rečeno je Kuriru u ovdašnjoj Turističkoj organizaciji. Prvi „Maturski ples“ u Srbiji kraljevački srednjoškolci izveli su 2005. godine, zahvaljujući partnerskim i bratskim vezama sa slovenačkim gradom Mariborom, budući da je Plesni savez Slovenije idejni tvorac ove manifestacije.

Kraljevo, maturanti, maturski ples
foto: Kurir/J.S.

Glavnu ulogu u organizovanju kadrila u gradu na Ibru imalo je Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, koje je najpre bilo organizator, a potom, uz lokalnu samoupravu i Turističku organizaciju Kraljeva, suorganizator plesa.

1 / 4 Foto: Kurir/J.S.

Od prvog Maturskog plesa, pa do danas, Kraljevčani su se, plešući istovremeno sa svojim evropskim vršnjacima, četiri puta upisali u Ginisovu knjigu rekorda po broju učesnika u simultanom plesu.

Kraljevo, maturanti, maturski ples
foto: Kurir/J.S.

J. S. FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track