GOSPODAR ZMIJA S JUGA UHVATIO JOŠ JEDNU OTROVNICU: Vladica Stanković, iako BEZ OPREME, iz šahta izvadio POSKOKA
Foto: Kurir/T.S.

vratio ga u prirodno stanište

GOSPODAR ZMIJA S JUGA UHVATIO JOŠ JEDNU OTROVNICU: Vladica Stanković, iako BEZ OPREME, iz šahta izvadio POSKOKA

Srbija -

Gospodar zmija s juga, Vladica Stanković, danas je intervenisao bez opreme i iz šahte u selu Stubal kod Vladičinog Hana izvukao poskoka

Precizno, brzo, iako bez opreme, Stanković je izvukao zmiju otrovnicu.

"Lep primerak poskoka, mužjak vraćamo ga u prirodno stanište", rekao je Stanković na kraju intervencije.

Vladicu Stankovića, Srbija je upoznala kao posebnog i hrabrog čoveka koji godinama unazad hvata otrovne i neotrovne zmije po celoj Srbiji. Bez obzira na vreme i mesto, Stanković interveniše brzo gde god da se zmija pojavi.

Vladica Stanković
foto: Kurir/T.S.

Stanković, koji je predsednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, oslobađa straha sve one koji u svojoj životnoj sredini naiđu na zmije, edukujući ih na pravi način. Kao vrhunski poznavalac gmizavaca među kojima su i otrovnice nakon intervencija, zmije vraća u prirodno stanište, a očevicima ovakvih situacija predočava šta treba da rade ako se kojim slučajem nađu sa njima "oči u oči" .

Vladica objašnjava i kakav je značaj gmizavaca u lancu ishrana. Stanković napominje da zmija nikad ne napada ako je ne ugrozite. Zmija je zaštićena vrsta u Srbiji i nijedna životinja kao zmija ne može da očisti glodare, koji su prenosioci mnogih bolesti, zato su važne u lancu ishrane, ističe on.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track