LOZNIČANI MORAJU DA PRIČEKAJU NA OKO SOKOLOVO: Odloženo "poletanje", još traju pripreme
Foto: Kurir/T.I.

LOZNIČANI MORAJU DA PRIČEKAJU NA OKO SOKOLOVO: Odloženo "poletanje", još traju pripreme

Srbija -

Prošlog meseca je Odeljenje komunalne milicije gradske uprave delilo obaveštenja da probni period kontrole parkiranja na javnim površinama putem video snimanja i automatske obrade podataka primenom sistema "Oko sokolovo" traje do kraja maja, a da će od 1. juna početi njegova puna primena. Međutim, najavljeno uvođenje novog sistema "Oko sokolovo" za kontrolu vozila nepropisno parkiranih na javnim površinama ipak je odloženo.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Počeo je jun, ali "soko" ne kruži gradom, a razlog je, kažu nadležni, što "još traju pripremne radnje" koje podrazumevaju postavljanje informativnih tabli za građane sa nazivima ulica u kojima će ovim sisitemom biti kontrolisan saobraćaj. Očekuje se da će to biti završeno tokom juna i da će "Oko sokolovo" za nekih mesec dana "poleteti".

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Kako je ranije saopšteno Loznica treba da bude među prvim gradovima u Srbiji u kojem će funkcionisati višenamenski sistem za kontrolu mirujućeg saobraćaja u gradu. Cilj je uvođenje reda u kontrolu parkiranja vozila na parking-mestima, ali i površinama na kojima parkiranje nije dozvoljeno. Oni vozači koji ne budu poštovali propise o parkiranju vozila moraće da plate kazne, 8.000 dinara za parkiranje na javnim površinama, a 10.000 ako to čine na zelenim površinama, ispred ulaza u zgrade, na trotoarima, taksi mestima. Očekuje se da će "Oko sokolovo" sprečiti nesavesne vozače da ostavljaju vozila po trotoarima, travnjacima i drugim javnim površinama što sada čine izbegavajući da plate parkiranje na uređenim parkiralištima gde uglavnom ima slobodnih mesta.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

U Loznici ima 1.650 parking-mesta od čega je 160 u prvoj zoni, gde je cena sata 46, a u drugoj 30 dinara, stanarska karta je 360 dinara mesečno, a univerzalna 1.920.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track