01:09

Katastrofa u Čačku, izlila se reka Kamenica i vodena stihija nosila sve pred sobom čitavu noć: Nezapamćena poplava u selu Jančići, spasavani i meštani(VIDEO)

u selu Jančići

KATASTROFA U ČAČKU, IZLILA SE REKA: Voda celu noć nosila sve pred sobom, spasavani i meštani NEZAPAMĆENA POPLAVA (VIDEO)

Srbija -

Jako olujuno nevreme koje je sinoć pogodilo okolinu Čačka tokom noći izazvalo je pravu katastrofu u okolini ovog grada.

Oko tri sata nakon ponoći došlo je do izlivanja reke Kamenice u selu Jančići, a vodena stihija nosila je sve pred sobom.

Čačak, izlila se reka, poplava
foto: RINA

"Samo je odjendom krenula strašna bujica, ovo je nezapamćeno u našem selu. Kamenica je nosila sve pred sobom usred noći. Ogromna materijalna šteta je pričinjena na lokalnim putevima koji su potpuno pod vodom, a uništene su i pojedine vikendice kao i dosta voćnjaka koji su se nalazili uz reku", kaže za RINU Ostoja Mirić, meštanin Jančića.

Čačak, izlila se reka, poplava
foto: RINA

Prema prvim informacijama sa terena iz pojedinih kuća evakuisani su i meštani, a tokom noći žitelji iz određenih delova sela su jedva spasili i živu glavu.

Obilna kiša i nevreme u ranim jutarnjim satima pogodili su i sela gornjomilamovačkog kraja. Na udaru su se našli Bogdanica, Gojna Gora, Duškovci. Srušena su i dva mosta, a najviše je stradala kuća veterinara Nedeljka Čolovića u kojoj se nalazila i njegova nepokretna supruga.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track