SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA GRADA: Među laureatima akademici, studenti, profesori, poljoprivrednici...
Foto: T.I.

URUČENJE GRADSKIH PRIZNANJA

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA GRADA: Među laureatima akademici, studenti, profesori, poljoprivrednici...

Srbija -

LOZNICA - Loznica će svečanom akademijom u Vukovom domu kulture obeležiti Dan grada 16. jun. Biće izveden prigodan program i u prisustvu uglednih zvanica iz političkog, privrednog i kulturnog života grada i države kao i brojnih prijatelja, uručena gradska priznanja najzaslužnijim kolektivima i pojedincima iz raznih oblasti javnog života.

Ove godine dodeljeni su jedna povelja i deset plaketa. Dobitnik povelje je loznička kompanija ‘’Eling’’, dok će plakete dobiti kompanija ‘’Enikon’’, Udruženje poslovnih žena ‘’Kreativna vizija’’, Apotekarska ustanova Loznica, Vladimir Đukanović, profesor fizike iz Loznice, Dragoljub Drago Mirković, akademik iz Bijeljine, Dejan Simić, poljoprivrednik iz Lešnice, Jovan Ivanović, muzičar iz Banje Koviljače, student Aleksa Milisavljević i studentkinja Gorica Vidović, oboje iz Loznice, dok je Draganu Tošiću, profesoru književnosti, koji je nedavno preminuo iznenada, plaketa dodeljena posthumno.

Loznica je povodom rođendana priredila niz raznovrsnih programa koji su počeli od prošlog petka koncertom Marije Šerifović, u hali ‘’Lagator’’, a posle koncerata, dečjeg karnevala i drugih dešavanja, biće završeni prekosutra, nastupom polaznika Škole rok gitare u amfiteatru stare crkve.

Podsetimo, odlukom Skupštine Srbije od 29. decembra 2007. Loznica je dobila status grada. Ona se u sastavu Srbije ponovo našla hatišerifom iz 1833, 16. juna 1866. od turske kasabe postaje varošica, a od 2002. taj datum obeležava kao svoj dan.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track