ZAPOSLENI, MEŠTANI, ALI I GOSTI TELIMA ČUVAJU HOTEL U SIJARINSKOJ BANJI: Direktor podneo ostavku, zašto da lečilište NE RADI!
Foto: Jugmedia.rs

Zoran Radenković NAPUSTIO FUNKCIJU

ZAPOSLENI, MEŠTANI, ALI I GOSTI TELIMA ČUVAJU HOTEL U SIJARINSKOJ BANJI: Direktor podneo ostavku, zašto da lečilište NE RADI!

Srbija -

Direktor rehabIlitacionog centra hotela "Gejzer" u Sijarinskoj banji, Medveđa, Zoran Radenković podneo je neopozivu ostavku, nakon jučerašnjeg celodnevnog protesta zaposlenih, gostiju i meštana zbog namere da se hotel zatvori zbog dva slučaja korone, potvrđeno je u Upravnom odboru ove zdravstvene ustanove!

On je ostavku podneo baš članovima UO na vanrednoj sednici, a posle mučne i duge rasprave, kojeg su članovi ovog tela prozivali za plašenje gostiju i za mogućnost zatvaranja hotela u jeku sezonu.

Iako je podneo ostavku, Radenković je, kako se saznaje, ostao pri stavu da radi ispravnu stvar i da je sve instrukcije dobijao iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

hotel Gejzir, Sijarinska banja, Medveđa, Zoran Radenković
foto: Jugmedia.rs

Radenković je, inače postavljen na tu fukciju pre tri godine na predlog istog Upravnog odbora i imao je podršku prethodnog SNS rukovodstva. On do penzije ima još godinu dana, piše "Jugmedia".

Hotel branili telima

Podsetimo, juče je u Sijarinskoj banji kod Medveđe nastao opšti metež u kom gosti i zaposleni u rehabilitacionom centru hotela "Gejzer", ali i mnogobrojni meštani ovog mesta nisu dozvolili da direktor Zoran Radenković uđe u taj hotel, jer smatraju da je upravo on kriv za proglašenje navodne epidemije virusa korona i za najavu da će doći do ponovnog zatvaranja banje u jeku sezone, te su pomenuti hotel praktično branili svojim telima.

Radenković je, naime, javio telefonom zaposlenima u ovom hoteu da se od juče proglašava pandemija, te da će objekat iz tih razloga biti zatvoren, iako su svim zaposlenima samo dan pre toga stigli rezultati PCR testova sa negativnim nalazima, dok su dva ili tri izolovana gosta koji su bili pozitivni izolovani istog momenta i više nisu bili u banji.

Kako kažu uznemireni i besni meštani, gosti i zaoposleni koji su učestovali u pomenutoj blokadi, ovo je jedna od najlekovitijih banja, te da ne znaju kome u prilog ide da je uništi.

- Da mi nije ove banje, odavno ne bih bio među živima. Došao sam pre tri dana i ne planiram da odem jer moju bolest može da primire samo lekovite vode ove banje - kazao je jedan gost hotela u kolicima i dodao da je Sijarinska banja "možda najsiromašnija, ali je najlekovitija".

(Kurir.rs / Jugmedija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track