Najnovije vesti

NAJPOTRESNIJE SLIKE IZ TOPOLE POSLE NEVREMENA: Zoran bolestan ležao u krevetu kada je oluja počela da kida krov, JEDVA SE SPASAO
Foto: RINA

NEZAPAMĆENa OLUJA

NAJPOTRESNIJE SLIKE IZ TOPOLE POSLE NEVREMENA: Zoran bolestan ležao u krevetu kada je oluja počela da kida krov, JEDVA SE SPASAO

Srbija

Da jedna muka nikada ne ide sama dokaz je Zoran Popović iz sela Junkovac kod Topole, koji je ostao bez krova nad glavom.

Njegova trošna, stara kuća nije izdržala olujno nevreme koje je u utorak protutnjalo ovim selom, a ovaj napaćeni čovek, koji je bolestan i koji živi sam, za svega nekoliko minuta našao se u teškoj situaciji kakvu nije mogao ni da zamisli.

Zoran jedva izvukao živu glavu
Zoran jedva izvukao živu glavufoto: RINA

- Nevreme je napravilo haos u selu, kada smo došli nismo mogli da verujemo šta vidimo ispred nas. Popadala stabla koja su stara i do 100 godina, pokidani kablovi od struje, crep na sve strane, očajni ljudi koji šetaju oko kuća i ne znaju šta ih je snašlo. Moj ujak je ostao bez krova nad glavom, stara kuća u kojoj je sam živeo nije mogla da izdrži, ne samo da je stradao crep već je prokisao tavan koji je starije gradnje, a u kući blago rečeno haos. Kreč i komadi zidova na sve strane, voda je već probila unutra, sve što je imalo od nameštaja uništeno je, a moj bolesni ujak u sred te nesreće, jedva se spasio da i on ne nastrada - priča za RINU Tanja Stevanović, Zoranova rođaka.

Kuća u kojoj je Zoran proveo pola veka svog života za deset minuta postala je mesto gde više ne može da se boravi. Rođaci i komšije su brzom intervencijom obezbedili Zoranu smeštaj, ali ni to nije sigurno ako se ovakvo strašno nevreme ponovo dogodi.

1 / 4 Foto: RINA

- I na drugoj kući koja je u dvorištu ima velike štete, ali uspeli smo da saniramo krov bar privremeno i da ga tu smestimo kako bi imao bar koliko toliko dostojne uslove za život. Velika muka i jako teška situacija, ne znam kako ćemo se izboriti dalje i ne smem ni da zamislim šta bi bilo ako ovako jak vetar ili grad zahvate ovaj potez ponovo - priča Tanja.

Inače, Zoran je samo jedan od više od 300 domaćina koji je pretrpeo veliku štetu u nevremenu koje je zahvatilo deo teritorije opštine Topola.

Zbog toga je u Topoli uvedena vanredna situacija, a meštanima koji su pretrpeli štetu upućen je javni poziv da podnesu nadležnima prijavu štete nastale na objektima i usevima.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja