ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NEVREMENA Ogromna pijavica pustoši okolinu Novog Pazara?! OVAKO NEŠTO DO SADA NIJE VIĐENO U SRBIJI
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

da li je moguće?

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NEVREMENA Ogromna pijavica pustoši okolinu Novog Pazara?! OVAKO NEŠTO DO SADA NIJE VIĐENO U SRBIJI

Srbija -

Snažno nevreme zahvatilo je danas gotovo celu Srbiju.

Oluja sa grmljavinjom najpre je oko podneva opustošila severne delove Srbije, zatim se oko 16 sati premestila preko Beograda i okoline ka jugu zemlje gde bi prema najavi meteorologa RHMZ-a nevreme trebalo da počne tokom večeri ili tokom noći.

Na društvenim mrežama mogu se videti snimci nevremena i pustoš koja je ostala iza snažnog vetra i velike količine vode koja je pala za veoma kratko vreme.

Snimak apokaliptične scene prema tvrdnjama sa društvenih mreža stiže i iz Novog Pazara.

Na nebu se formirao užasavajući oblak koji podseća na takozvanu pijavicu tornada.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je izdao upozorenje da se u naredna dva sata širom Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina.

- U toku popodneva u većem delu Srbije nestabilno i mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom. U naredna dva sata suvo vreme će se zadržati na istoku Srbije i na jugu Banata. Plјuskovi i grmlјavine se očekuju i na području Beograda i to naročito u južnim delovima grada - piše u aktuelnoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi su prethodno upozorili na vremenske neprilike u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima južne odnosno jugozapadne i jugoistočne Srbije.

- Posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava jakog plјuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme - upozorava RHMZ.

1 / 10 Foto: Kurir/Ana Denda

Nevreme je tokom dana već zahvatilo pojedine delove Srbije.

Na udaru je najpre bila Vojvodina. Pljusak olujnog intenziteta pogodio je Novi Sad, Suboticu, Sremske Karlovce... Polučasovna "provala oblaka" praćena vetrom rušila je grane i drveće u pojedinim delovima Novog Sada. Zbog velike količine kiše koja je pala za krato vreme pojedine gradske saobraćajnice su pod vodom.

Grad veličine oraha opostušio je voćnjake u užičkom kraju. Najviše su stradali malinjaci jer se ovde već zahuktala berba crvenog zlata.

Nevreme je oko 16 sati zahvatilo glavni grad i širu okolinu gde se smračilo za svega nekoliko minuta. Snažan vetar obarao stabla je širom grada, a mnoge ulice nalaze se pod vodom zbog velike količine vode koja je pala za kratko vreme.

01:00

Potop u Beogradu

Jedno stablo je palo na autobus na liniji 84 pa je obustavljen saobraćaj u Ulici cara Dušana u Zemunu. Jedno stablo preprečilo je i saobraćajnicu na Tošinom bunaru.

Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama Ugrinovačka i Marije Bursać u Zemunu su i dalje pod vodom. Na parkingu kod Fontane u Novom Beogradu nekoliko stabala je palo na parkirane automobile.

Deo Zemuna je i bez struje jer su stabla pokidala kablove.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track