42. BORINI POZORIŠNI DANI: Festival od od 21. do 28. oktobra (FOTO)
Foto: T.S.

Kuda plovi ovaj svet

42. BORINI POZORIŠNI DANI: Festival od od 21. do 28. oktobra (FOTO)

Srbija -

Slogan ovogodišnjih "Borinih pozorišnih dana" je ,,Kuda plovi ovaj svet".

Festival će trajati od od 21. do 28. oktobra. Selekciju predstava takmičarskog programa kao i slogan ovogodišnjih 42. "Borinih pozorišnih dana", saopštio je selektor Slobodan Savić.

Nastupom vranjskog ansambla 21. oktobra biće obeležen Dan pozorišta. Na "Borinim pozorišnim danima", od 21. do 28. oktobra u takmičarskom programu biće odigrano 6 selektovanih predstava.

"Uspeli smo da zadržimo kvalitet predstava, i nismo pravili kompromise po tom pitanju. Svako odgovorno pozorište može da se nosi aktuelnim dešavanjima u društvu, a u tu grupa spada i Pozorište ,,Bora Stanković", naglasio je selektor Savić.

Borini pozorišni dani, festival
foto: T.S.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković veruje da će očekivanja publike biti ispunjena u pogledu selektovanih predstava.

,,Zajedno sa selektorom Slobodanom Savićem potrudili smo se da Vranjancima, već u ustaljenom terminu od 21. do 28. oktobra, priredimo jedinstven pozorišni ugođaj. Da pozorište bude ne samo zabava, već i mesto na kojem će se publika pokrenuti da razmišlja, promišlja, da ima priliku da stekne nova iskustva, i na kraju da se edukuje.Verujem da će očekivanja publike biti ispunjena u pogledu selektovanih predstava, a lokalna samouprava nastaviće da pruža podršku ovoj ustanovi kulture", istakao je gradonačelnik.

Borini pozorišni dani, festival
foto: T.S.

,,Borini pozorišni dani" počinju predstavom ,,Ko je ubio Dženis Džoplin?" po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. Slede ostvarenja ,,Izbiračica" i ,,Kus petlić" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim ,,Rolerkoster" u izvođenju Ateljea 212, ,,Poslednje devojčice" u izvođenju Pozorišta ,,Deže Kostolanji" iz Subotice i ,,Rat i mir" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Borini pozorišni dani, festival
foto: T.S.

U revijalnom delu, u čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom ,,Crna ovca" u režiji Snežane Trišić.Direktor Nenad Jović istakao je da je festival „Borini pozorišni dani“ jedan od tri najznačajnija u Srbiji.

"Festivalu je otvaranjem zgrade pozorišta vraćen sjaj koji je imao pre mnogo godina Umetnički direktor gradskog teatra Bojan Jovanović, naglasio je da će na festivalu biti prikazana najbolja pozorišna ostvarenja u jednoj sezoni.

Borini pozorišni dani, festival
foto: T.S.

Novim pravilnikom festivala 21. oktobar rezervisan za nastup vranjskog ansambla, koji će tog dana obeležiti i Dan pozorišta.

Kurir.rs/ T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track