UŽAS U SELU KOD IVANJICE: Grom usmrtio dve krave i bika! Gazda Mile ih pronašao na livadi, prosle godine ga zadesilo isto
Foto: Beta/Milan Obradović

selo Erčege

UŽAS U SELU KOD IVANJICE: Grom usmrtio dve krave i bika! Gazda Mile ih pronašao na livadi, prosle godine ga zadesilo isto

Srbija -

Tokom silovitog nevremena praćenog gradom koje je pogodilo ivanjički kraj, Milu Vukićeviću iz sela Erčege grom je udario u blizini porodične kuće i napravio havariju. Dom je ostao bez električne energije, a na obližnjoj livadi pronašao je mrtve dve krave i jednog bika, koji su takođe stradali od udara groma.

"Grmelo je i sevalo na sve strane, znao sam da ponovo neće izaći na dobro. Kada je nevreme utihnulo otišao sam do livade da obiđem životinje, a i ostao zaprepašćen prizorom. Mrtvu stoku našao sam na gomili, nisu davali znake života. Slično mi se desilo i prošle godine, kada mi je grom ubio jednu kravu", izjavio je Milo za RINU.

krava, mrtva krava
foto: RINA

Težak život na selu još više otežavaju elementarne nepogode, koje vrednim stočarima dodaju so na ranu. Ono što je u Erčegama načinio grom, Mila će sada koštati preko 3.000 evra.

"To je za nas mnogo novca, teško se zarađuje dinar u stočarstvu. Elementarne nepogode svaki put nas dokusure. Prošle godine imao sam 14 krava, bika, 11 teladi i tri konja, a sada mi je ostalo samo sedam krava, dvoje teladi i dva konja. Zvao sam komunalnu inspekciju kako bi zakopali životinje, ali još uvek niko nije došao", priča Mile.

krava, mrtva krava
foto: RINA

Zbog velike štete koju je pretrpeo, njemu će u susret izaći i lokalna samouprava kojoj se obratio za pomoć.

"Na prethodnom Opštinskom veću izmenjena je odluka koja se tiče pomoći prilikom elementarnih nepogoda. Do sada tu nisu bili uključeni kućni ljubimci i domaće životinje koje bi stradale, već samo stambeni i poslovni objekti. Sada je doneta odluka da se pomogne oštećenima u tim situacijama jer je bilo dosta takvih slučajeva. Tako da ćemo Vukićeviću na ime odštete dati 250.000 dinara", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track