UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U KRUŠEVCU: Ciljevi su očuvanje životne sredine i prirodnih lepota
Foto: Kurir/Ž.M.

UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U KRUŠEVCU: Ciljevi su očuvanje životne sredine i prirodnih lepota

Srbija -

Grad Kruševac i Ministarstvo zaštite životne sredine, potpisali su Ugovor o uklanjanju divljih deponija.

Ukupan iznos sredstava je 2.918.473,80 dinara, od čega je učešće Grada blizu milion dinara, ostalo sufinansira Ministarstvo zaštite životne sredine, saopštila je Gradska uprava.

- Na deset lokacija u gradu uklanjaće se deponije i to: Kaonik, Kukljin, Globoder, Globoder 2, Mačkovac, Panjevac, put Parunovac – Veliko Golovode, Rasadnik, Mudrakovac, Bukovica. Ukupna količina smeća koja će biti uklonjena je oko 1.300 metara kubnih.

divlja deponija
foto: Kurir/Ž.M.

Smanjenje broja registrovanih deponija, kao i divljih, je na teritoriji Grada Kruševca jedan od prioriteta u Lokalnom programu zaštite životne sredine Grada za period 2015-2024 godine.

Uklanjanjem divljih deponija postiže se očuvanje životne sredine i prirodnih lepota, odgovorno upravljanje otpadom, zaštita podzemnih voda i pejzažnih karakteristika. kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca

Očekivani rezultati projekta podrazumevaju saniranje deponija, kao i podizanje ekološke svesti građana o značaju očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, zaključak je ovog ekološkog projekta.

divlja deponija
foto: Kurir/Ž.M.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track