JEDINSTVENE TABLE U ARILJU: Umesto broja na koji se plaća parking mesto, upisan broj 3030 da se pomogne bolesnoj deci
Foto: Rina

Human gest Ariljaca

JEDINSTVENE TABLE U ARILJU: Umesto broja na koji se plaća parking mesto, upisan broj 3030 da se pomogne bolesnoj deci

Srbija -

ARILJE - Da svako ko želi da pomogne to može i da učini ukoliko dovoljno želi, njabolje pokazuje primer iz Arija. Grupa žitelja ove opštine svojim gestom skrenula je pažnju svih prolaznika kada je u centru osvanula jedinstvena tabla za naplatu parkiranja. Na njoj nije upisan broj na koji možete platiti sat parkiranje već broj na koji možete uplatiti pomoć za Anu, Tijanu, Elenu i Uroša koji svako na svoj način bije bitku sa bolešću.

Arilje, Parking
foto: Rina

"Кada je grupa mladića došla sa inicijativom da postavmo ove humanitarne table, nismo imali dilemu. Mi u našoj opštini ne naplaćujemo parking tako da smo prostor na tablama ustupili, da umesto zone u kojoj se parkirate stavili brojeve telefona 3030 na koji sugrađani mogu da uplate novac i tako pomognu mališanima u lečenju", kazao je za RINU, prvi čovek opštine Arilje, Predrag Maslar.

Ova ideja naišla je na odličin odziv, stoga je u planu da se ovakve humanitarne table postave na još nekoliko mesta na teritoriji opštine Ariilje.

"Cilj nam je da što više motivišemo ljude da pomažu jedni drugima. Stanovnici Arilja su uvek bili solidarni i humani, a ova izuzetna akcija samo još jednom to i potvrđuje. Mi smo tu da damo našu podršku koliko god smo u mogućnosti, kako bi se brojne humanitarne akcije uspešno organizovale", zaključio je Maslar.

Srce Ariljaca zaista je veliko, a mališani čija imena su upisana na ovi tablama čak i nisu iz njihov grada već su iz Priboja i Beograda.

RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track