DRUGI SAT PARKINGA U PRVOJ ZONI ČAK 180 DINARA! Nišlijama od 1. avgusta stiže još poskupljenja, a evo koje su nove cene grejanja
Ilustracija, Foto: Instant Google street view

Ovome se nisu nadali

DRUGI SAT PARKINGA U PRVOJ ZONI ČAK 180 DINARA! Nišlijama od 1. avgusta stiže još poskupljenja, a evo koje su nove cene grejanja

Srbija -

Niško Gradsko veće donelo je odluku da se od 1. avgusta promene cene komunalnih usluga i da, pored svega drugog poskupe grejanje, parkiranje i odvoz smeća.

Obrazlažući poskupljenje usluga većnici su naveli više i skuplje cene energenata, zbog čega je moralo da se pribegne ovoj ni malo popularnoj meri, piše Politika. Kako je istaknuto, Nišlije će varijabilni deo za grejanje ubuduće plaćati 5,72 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora.

Veći računi da bi bilo toplo u stanu
Veći računi da bi bilo toplo u stanufoto: Shutterstock

Za oko 20 odsto poskupelo je parkiranje i od 1. avgusta parking prostor u prvoj zoni umesto 50 dinara po satu, plaćaće se 60, a drugi sat koštaće čak 180 dinara. Istovremeno, najavljeno je, poskupeće parkiranje i u drugoj i ekstrazoni. Pre toga odobreno je poskupljenje javnog gradskog i prigradskog, ali i taksi prevoza.

Ivan Mihajlović, direktor JKP "Medijana", rekao je da nove cene odvoza smeća neće biti veliko opterećenje za građane Niša jer će račun korisnika ovih usluga za, na primer, stan od 50 kvadratnih metara biti veći tek za nešto više od stotinak dinara mesečno nego do sada.

Kurir.rs/Politika

Bonus video:

09:41

PRVA DESTINACIJA NIŠ! Raša progovorio o nastavku popularne emisije Majke&Snajke koja sada KARAVANOM OBILAZI SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track