PORODICA NAJBOGATIJE SRPSKE BANKARKE DAFINE JE MRTVA Pukla je kao bomba vest te 1992! I posle 30 godina njihova smrt je misterija
Foto: Kurir

sudbina dafine milanović

PORODICA NAJBOGATIJE SRPSKE BANKARKE DAFINE JE MRTVA Pukla je kao bomba vest te 1992! I posle 30 godina njihova smrt je misterija

Društvo -

Oblačila se normalno čak išla i na prijeme nedugo pošto su joj suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana poginuli

BEOGRAD - Pre nepunih nedelju dana, 2. jula, navršilo se tačno 30 godina od verovatno najmisterioznije pogibije jedne porodice u Srbiji.

Vest je odjeknula kao bomba - suprug i deca Dafine Milanović, vlasnice najčuvenije banke devedesetih u Jugoslaviji - Dafiment, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Mađarskoj.

UMRLA U BEDI, OD NAJTEŽE BOLESTI A POGIBIJA NJENE PORODICE I DANAS JE MISTERIJA Ovo je njihova poslednja slika s bankarkom Dafinom

Dafina Milanović
foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Ni danas nije jasno šta se desilo tog julskog dana 1992. godine. Podsetimo, kako je Kurir pisao još pre pet godina, na 25. godišnjicu njihove smrti, a prema onom što se zna, tog dana je automobil porodice Milanović sleteo s puta.

ŽIVOT U ZONI SUMRAKA: Gde su danas BIZARNI likovi devedesetih u koje smo se kleli

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, odnosno teorija zavere a jedna od njih bila je i da je Dafina zapravo lažirala smrt najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Dafina je navodno sklonila porodicu na tajnu lokaciju i promenila im identitete u strahu za njihove živote pa je tako Srbijom kolala priča da suprug, sin i ćerka Dafine Milanović nisu poginuli 1992. u Mađarskoj, već ih je je ona sklonila na tajnu lokaciju.

"Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju"

Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju. Ovo je Dafina Milanović, nekadašnja vlasnica Dafiment banke, rekla u poverenju beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana. Prošlo je 25 godina od ovog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo dogodilo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Još uvek postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Dafina Milanović
foto: Youtube Printscreen

Išla na prijeme, oblačila se normalno

Jedan od sagovornika Kurira, u to vreme blizak tajnim službama, kaže da se Dafina nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.

- Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet.

U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu - rekao je pre pet godina sagovornik Kurira.

Dafina Milanović
foto: Printscreen/YouTube

I brat Dobrica bio zbunjen

U prilog ovoj verziji ide i izjava njenog brata Dobrice.

- Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd, a majci Milanki lica i tela nastradalih nikada nisu pokazana - ispričao je svojevremeno Dobrica. Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track