Najnovije vesti

MIROVIĆ: Nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas selo Jarkovac u opštini Sečanj, gde je obišao završne radove na rehabilitaciji Svetosavske ulice duge dva kilometra, a potom predsedniku Opštine uručio rešenja o finansiranju izgradnje i opremanja bunara u Sečnju i Šurjanu i adaptacije objekta pošte u Neuzini, projekata koje će sa više od 28 miliona dinara finansirati Pokrajina.

Predsednik je podsetio na to da su novi asfalt, uz Jarkovac, dobile i ulice u mestima Boka i Neuzina, te da je projekat obuhvatio obnovu ukupno sedam kilometara ulica u ta tri naselja, za šta je Pokrajina izdvojila 189 miliona dinara.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

„Manje opštine zaslužuju veću pažnju jer nemaju dovoljno velike budžete da same realizuju ovako značajne investicije, i zbog toga će Pokrajinska vlada u narednom periodu izdvajati još veća sredstva za manje sredine, jer je to jedini način da se ljudi zadrže u selima – da im obezbedimo dobru školu, zdravu pijaću vodu i dobru putnu mrežu“, izjavio je predsednik Mirović.

On je najavio da počinju radovi na revitalizaciji bunara za pijaću vodu u svim naseljenim mestima ove opštine kako bi se meštanima obezbedilo kvalitetnije vodosnabdevanje.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

„Na sastanku sa predsednikom Opštine dogovoreno je ulaganje u rekonstrukciju škola na teritoriji Sečnja tokom letnje pauze, za šta će Pokrajinska vlada izdvojiti novac po hitnoj proceduri. Uz to, nastavljamo asfaltiranje ulica i sanaciju izvorišta vode u opštini Sečanj“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Sečanj Nebojša Meljanac ocenio je da su ovo veliki projekti bez kojih ta opština ne bi mogla funkcionisati.

„Bez podrške Pokrajinske vlade, Opština Sečanj ne bi mogla sama realizovati ove investicije koje su od velikog značaja za naše građane“, naveo je Meljanac.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pokrajinska vlada

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track