ALEKSANDAR I MILICA REŠILI SVOJE STAMBENO PITANJE: Prijavili se na konkurs i u kratkom roku se skućili
Foto: Grad Sremska Mitrovica

ALEKSANDAR I MILICA REŠILI SVOJE STAMBENO PITANJE: Prijavili se na konkurs i u kratkom roku se skućili

Srbija -

Aleksandar i Milica Bojandić su jedna od dvadeset dve porodice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koji su stambeno pitanje rešili kroz konkurs Ministarstva za brigu o selu, u čemu u ovom gradu svim zainteresovanim licima svu pomoć pruža lokalna Agencija za ruralni razvoj.

U međuvremenu se njihova porodica se proširila rođenjem kćerkice i nemaju drugih reči osim zadovoljstva što su pronašli svoj krov nad glavom.

Ministarstvo za brigu o selu je 2021. otvorilo prvi poziv za bračne i vanbračne parove, ali i pojedince do 45 godina života u iznosu do million i 200 hiljada po nekretnini. Cilj je bio kupovina kuće na selu za osobe koje ne poseduju imovinu, sa ciljem da na selu žive i privređuju. Aleksandar i Milica su pronašli kuću u fruškogorskom selu Ležimir kod Sremske Mitrovice, a svu pomoć oko prijave i parirologije dobili su u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

"Supruga i ja smo se prijavili već pred sam kraj konkursa, a nama je Agencija za ruralni razvoj maksimalno izašla u suret oko prikupljanja dokumentacije, kako nešto ne bi nedostajalo. U kratkom roku smo pronašli ovu kuću i skućili smo se. Život u selu ima svoje prednosti, zbog prirode i mira, a grad je na par kilometara i uvek možemo da skoknemo. Kupovina kuće nije mala stvar, mi smo rešili svoje stambeno pitanje. Svako ko ispunjava uslove da učestvuje na ovom konkursa treba da pokuša”, kaže Aleksandar Bojanić iz Ležimira za Sremska Mitrovica živi.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica pruža svaku vrstu pomoći u vezi sa ruralnim razvojem na teritoriji ovog grada. Zato su njihova vrata otvorena i tokom ovog konkursa, čiji tekući, drugi poziv traje do 1. novembra i utroška sredstava. Zainteresovana lica u praksi treba da pronađu nekretninu koju žele da kupe, a svu tehničko-administrativnu pomoć dobiće u Agenciji, mada kako kažu, rado pomognu i u pronalasku adekvatne nekretnine.

Grad Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

“Smisao ovog konkursa jeste oživaljavanje sela, smisao jeste da se mladi vrate na selo i da privređuju na selu. Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica putem konkursa Ministarstva za brigu o selu svoj krov nad glavom dobilo je ukupno 15 porodica u prvom pozivu, a u ovom drugom pozivu koji je trenutno aktuelan za sada imamo sedam porodica, koje su se uselile u svoje kuće. Odziv je dobar i pozivam zaintereosane da se odazovu na konkurs i jave u prostorije Agencije za ruralni razvoj u Svetog Dimitrija 6 i mi ćemo im rado pomoći”, zaključuje za Sremska Mitrovica živi Dušica Pavlović, direktorica ove Agencije.

Sremska Mitrovica živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja