Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za podršku manifestaciji “Dani Nikole Tesle”
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za podršku manifestaciji “Dani Nikole Tesle”

Srbija -

Celodnevnim kulturno-umetničkim, inovatorskim i sportskim programom u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“, iz Subotice, na Vodicama obeleženi su deveti „Dani Nikole Tesle“. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je čestitajući Udruženju na fantastičnoj organizaciji ove manifestacije rekao da mu je veliko zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje svečanosti u porti hrama Uspenija Presvete Bogorodice, na Vodici, oko koje se srpski narod okuplja više od jednog veka.

“Ličnost Nikole Tesle nas sabira i čini nas zauvek ponosnim, što smo sunarodnici jednog od najblistavijih naučnih imena u istoriji sveta. Udruženje Lika fantastično organizuje ovu manifestaciju i želim, ovom prilikom, da im čestitam na medalji sa likom Nikole Tesle koju su dobili od Teslinog naučnog instituta iz Filadelfije“, istakao je Bakić.

On je naglasio da je Udruženje mnogo toga uradilo prethodnih godina i da su u potpunosti zaslužili taj orden.

1 / 17 Foto: Strahinja Babović

„Na ovom prostoru u kome smo se danas sabrali vi ste nam izložili ličku tradiciju, muziku, igru, sve ono što nosite u srcu i bar na jedan dan ste ovo pretrvorili u vašu dedovinu, da se sa ponosom na nju sećate. Zahvaljujem vam se od srca što ste to vaše bogatstvo izneli pred nas , pred vaše sugrađane i goste. Želim da se još dugo družimo i da još mnogo godina proslavljamo u zdravlju u veselju“, rekao je Bakić.

Miloš Borjan, predsednik udruženja Ličana “Lika” uručio je gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalnici za doprinos i podršku manifestaciji „Dani Nikole Tesle“ u Subotici.

On se zahvalio i svim učesnicima u ovoj desetodnevnoj manifestaciji, u kojoj je, između ostalih učestvovalo 70 dece kao i brojni, sportisti, umetnici i inovatori iz zemlje i inostranstva.

Prihod od tradicionalnog ručka vojničkog pasulja i ove godine biće doniran u humanitarne svrhe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track