POLICIJA OTKRILA DVA KAMPA S MIGRANTIMA U OKOLINI SUBOTICE: Najviše Pakistanaca, Indijaca i Sirijaca
Foto: MUP Srbije

Saopštenje mup srbije

POLICIJA OTKRILA DVA KAMPA S MIGRANTIMA U OKOLINI SUBOTICE: Najviše Pakistanaca, Indijaca i Sirijaca

Srbija -

Policija je danas u okolini Subotice pronašla dva improvizovana kampa, u kojima su boravile desetine migranata.

Pored deset Sirijaca, među migrantima su bili i Indijci i migranti iz Pakistana.

Kako je saopšteno iz MUP-a, svi migranti iz dva kampa su prebačeni u Prihvatni centar, a otkriveni su u okviru stalne kontrole kretanja, koju vrši policija, posebno migranata u okolini granice sa susednom Mađarskom.

Saopštenjem se navodi da je cilj ovih akcija da se otkriju krijumčari oružja, da bi građani Srbije bili bezbedni a i sami migranti sigurniji.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u ovim kontrolama rade i pripadnici žandarmerije i Uprave granične policije.

- Kampovi sa migrantima u blizini Subotice otkriveni su u okviru akcije kojom se suzbijanju krivična dela iregularnih migranata, kaže se u saopštenju.

Ministar Vulin je povodom ovih akcija istakao, „da svaki migrant koji bude uhvaćen u šumi, da pokušava ilegalno da pređe srpsku granicu, tretiraće se kao osoba koja je naoružana osoba, dok se pretresom ljudi i prostora ne utvrdi činjenično stanje, odnosno da li jeste naoružan“.

Nedavno je u šumi na Makovoj sedmici , kod Subotice, došlo do obračuna dve grupe migranata, a jedan od njih je ubijen vatrenim oružjem, a osumnjičeni za to ubistvo je uhapšen.

Kurir.rs/ N. H. foto: MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track