04:11

SUBOTIČANI VIŠE NISU BEZBEDNI! Častvan za Kurir TV: Strah nas je nelegalnih migranata i njihovih sukoba PROBLEM JE REALAN

otvoreno

SUBOTIČANI VIŠE NISU BEZBEDNI! Častvan za Kurir TV: Strah nas je nelegalnih migranata i njihovih sukoba PROBLEM JE REALAN

Srbija -

Subotičani više nisu sigurni. Apelujemo da se reši problem sa migrantima što pre, rekao je Željko Častvan, jedan od učesnika na zboru građana.

Drugu subotu u nizu u Subotici je održan zbor građana na kojem je izneto nezadovoljstvo na koji način se rešava problem migrantske krize na severu zemlje.

1 / 3 Foto: Kurir televizija

Iako je primetno povećano angažovanje organa reda i aktivnosti koje sprovode u cilju obezbeđivanja sigurnijeg okruženja za sve Subotičane, sa naglaskom interakcije lokalnog stanovništva sa migrantima.

- Poruka građana je da Subotičani više nisu sigurni. To nije od juče, već to se dešava već godinama. Problem je prisutan sa tim nelegalnim migrantima. Tražimo da državne i gradske službe, ali i bezbednosne službe moraju da reše ovaj problem što pre. Ne zato što je nama dosadno u životu ili zato što smo ksenofobi, već zato što je problem realan - rekao je Željko Častvan.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Oružani sukob migranata na početku ovog meseca u Subotici uznemirio je veliki broj građana. Naime, ranjen je preko šestoro migranata dok je jedan ubijen u pucnjavi. Meštani Makove sedmice uprkos svemu još uvek strahuju, a navode da se u šumi migranti okupljaju, samo kada su u većim grupama.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:11

Prvi snimci sa mesta gde su se sukobili migranti u Subotici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track