NEMA KO NE ZASTANE PORED GROBA GASTARBAJTERA BRANKA Kao magnet privuče ih slika Srbina a svi se pitaju samo jedno (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/sav_taj_ludi_balkan

sebi podigao spomenik za života

NEMA KO NE ZASTANE PORED GROBA GASTARBAJTERA BRANKA Kao magnet privuče ih slika Srbina a svi se pitaju samo jedno (FOTO)

Srbija -

BEOGRAD/KRAGUJEVAC - Nije neuobičajeno da ljudi tokom života dobiju ideju kako bi njihova sahrana ili nadgrobni spomenik trebalo da izgledaju, zbog čega pod stare dane počnu da odvajaju novac namenjen upravo tome i cifra je obično poznata samo porodici.

Međutim, spomenik izvesnog Branka po svemu sudeći, gastarbajtera iz Kragujevca dospeo je na društvene mreže zbog želje da troškove za izradu svog spomenika podeli sa svima.

Branko, Grob, Branko Despotović, Nadgrobni Spomenik, groblje
foto: Printscreen/Instagram/sav_taj_ludi_balkan

Pored datuma rođenja i smrti koji su ispisani na nemačkom jeziku, na Brankovom spomeniku, u donjem delu gde obično piše ko podiže nadgrobnu ploču ili eventualno stoji pokoja reč o pokojniku, piše: "Dok sam živ bio ja sam ovaj kamen izabrao i platio DM 5113,20".

Reč je o nemačkim markama, a Branko je želeo da se istakne tačan iznos.

Ali to nije sve, Branko je izabrao veoma neuobičajenu pokojničku fotografiju koja kao magnet privuče svakog ko prođe a svi se zapitaju samo jedno - zašto baš ovakvu sliku a ne neku "obučenu".

Možda je Branko hteo da ga pamte baš ovakvog, kao čoveka koji je uživao u životu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja