POČELO MOTOČAŠĆE 2022 U LOZNICI: Prvo veče Ju grupa oduševila bajkere (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

POČELO MOTOČAŠĆE 2022 U LOZNICI: Prvo veče Ju grupa oduševila bajkere (FOTO)

Srbija -

Velikim koncertom "Ju grupe", najdugovečnijeg rokenrol benda na prostoru eks Jugoslavije, na platou između železničke i autobuske stanice u Loznici, u petak uveče završen je prvi dan trodnevnog bajkerskog skupa "Motočašće 2022" čiji su domaćini članovi lozničkog Moto-kluba "Blek dragons".

Skup je počeo jučerašnjim otvaranjem kampa tačno u podne i dolaskom prvih bajkera, za koje je prvog dana osim "ića i pića" organizator priredio i dobru zabavu.

Ju grupa, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Svirka je počela nastupom lokalnog Solo benda da bi oko 23 sata na binu izašli članovi "Ju grupe" osnovane 1970. godine. Legendarna braća Žika i Dragi Jelić, sa kojima je poslednje tri decenije i Petar Jelić, odsvirali su tokom dvočasovnog nastupa najpoznatije pesme iz njihove dugogodišnje karijere u kojoj su snimili 13 albuma i ukupno 134 pesme.

Ju grupa, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Uz veliku podršku publike pevao se nezaobilazni Dunavom još šibaju vetrovi, Kosovski božuri, a kulminacija je nastala kada su zasvirali Od zlata jabuka, Crni leptir, Čudna šuma i Mornar, neke od pesama koje su obeležile njihovu višedecenijsku karijeru.

Ju grupa, Loznica
foto: Kurir/T.I.

"Ju grupa" je u lozničkom kraju zasvirala ponovo posle sedam godina koliko je prošlo od njihovog nastupa u Banji Koviljači. Oni su najavili za 10. septembar veliki koncert na Tašu kojim će obeležiti 52 godine trajanja.

Kako je uoči skupa rekao Miroslav Popović, sekretar Moto-kluba "Blek dragons", danas će oko 18 časova biti održan veliki defile bajkera centralnim lozničkim ulicama, u centru grada će akrobacije na motoru izvoditi stunt vozači, a u 22 sata koncert će održati legendarne "Divlje jagode" koje su i pre šest godina svirale u Banji Koviljači na skupu bajkera.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track