TRI GRADA REKOM PLOVE: Loznica spremna za 16. regatu Drina je samo jedna
Foto: Kurir/T.Ilić

tradicija

TRI GRADA REKOM PLOVE: Loznica spremna za 16. regatu Drina je samo jedna

Srbija -

LOZNICA - Turističko-rekreativna manifestacija “Drina je samo jedna”, biće održana u uobičajenom terminu, prve subote avgusta (6. 08.) na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, saopšteno je medijima u gradskoj upravi.

Gradski menadžer i predsednik organizacionog odbora Dejan Stalović, kaže da se na ovogodišnjoj regati, sudeći prema interesovanju, očekuje veliki broj gostiju i učesnika i nova potvrda slogana ‘’da nas reka Drina spaja, a ne razdvaja’’.

Loznica, Drina, regata
foto: Kurir/T.Ilić

- Grad Loznica nastoji da regata protekne na kvalitetan i pre svega bezbedan način. Sve pripreme su blagovremeno obavljene i u organizaciju uključene sve državne službe i institucije potrebne da bi se regata održala na pravi način.

Svi koji se prijave na startu regate i budu registrovani kao učesnici biće osigurani, o bezbednosti će se starati i ronioci, regatu će prati Služba hitne pomoći, a jedna njena ekipa biće sve vreme na Žićinoj plaži.

Loznica, Drina, regata
foto: Kurir/T.Ilić

Mislimo da će regata biti izuzetno uspešna, najavljuje se lepo vreme i pred nama su svi uslovi da na kvalitetan način organizujemo dobro, i pre svega, bezbedno druženje na vodi, na čemu rukovodstvo grada insistira svih ovih godina.

Apelujem na sve učesnike da se pridržavaju pravila regate koja će dobiti na startu i upustava službenih lica koja će biti angažovana tokom plovidbe Drinom – rekao je on i podsetio da regatu, kao i prethodnih godina, organizuje Grad Loznica u saradnji sa malozvorničkom opštinom, MZ Banja Koviljača i Gradom Zvornikom (RS) što joj daje karakter međunarodne.

Loznica, Drina, regata
foto: Kurir/T.Ilić

Kapetan regate Milan Nedeljković saopštio je da je kao i prethodnih godina start regate nizvodno od HE ‘’Zvornik’’, u Malom Zvorniku u deset časova, a regataši bi na cilj, ’’Žićinu plažu’’ u Banji Koviljači, posle plovidbe duge sedamnaest kilometara trebalo da stignu oko 14 časova.

Na ‘’Žićinoj plaži’’ će tradicionalno za sve učesnike regate, ali i one koji dođu da ih sačekaju, biti pripremljen vojnički pasulj, dok traje plovidba na cilju će biti organizovana dnevna žurka, takmičenje u sportskom ribolovu udicom na plovak za decu i odrasle u muškoj i ženskoj konkurenciji, a loznički kajak klub će onima koji to žele omogućiti da se okušaju u vožnji kajakom.

Loznica, Drina, regata
foto: Kurir/T.Ilić

- Regata je prošle godine bila izuzetno posećena, možda jedna od ajposećenijih, a sada očekujemo još više plovila i učesnika. Sva plovila dobiće kese za otpad jer moramo da pazimo na čistoću naše Drine što nam je jedan od prioriteta. Obezbeđen je besplatan autobuski prevoz sa lozničke autobuske stanice do Malog Zvornika, u 8 i 8:30, a ove godine će veče uoči regate, u petak od 21 čas, na gradskom šetalištu koncert održati Haris Džinović – rekao je Nedeljković.

Loznica, Drina, regata
foto: Kurir/T.Ilić

Obično se na regati oko 250 raznih plovila, sa oko hiljadu učesnika, otisne niz smaragdnu Drinu, a organizatori se nadaju da će im i vreme biti naklonjeno za novodruženje na reci. Inače, regata ‘’Drina je samo jedna’’ besplatna je za sve učesnike, kotizacije nema ni ove godine, a za plovidbu je potrebna samo dobra volja.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track