HUMANITARNA MISIJA: Volonterke iz Turske pripremale obroke za narodnu kuhinju u Varvarinu (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

HUMANITARNA MISIJA: Volonterke iz Turske pripremale obroke za narodnu kuhinju u Varvarinu (FOTO)

Srbija -

Opština Varvarin je, početkom godine, rekonstruisala Narodnu kuhinju sredstvima Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA sa oko 21.000 evra.

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA je obezbedila novu donaciju za Narodnu kuhinju u Varvarinu, koja radi u okviru Sportskog centra “Temnić” u ovoj pomoravskoj varošici. Nabavila je namirnice za pripremu obroka za korisnike, koje su pripremile volonterke iz Turske.

Varvarin
foto: Kurir/Ž. M.

Prema rečima direktorke SC “Temnić” Ane Vidojević, Narodna kuhinja ima 140 korisnika, koji preuzimaju hranu u restoranu SC “Temnić” i na punktovima u selima varvarinske opštine.

- Opština Varvarin je u program narodnih kuhinja ušla 2009. godine trojnim ugovorom koji su potpisali Opština Varvarin, Crveni krst i Sportski centar “Temnić” i tim ugovorom regulisana su prava i obaveze tako da je nosilac poslova Crveni krst Varvarin, a pripremu i distribuciju hrane vrši Sportski centar “Temnić”. Od prošle godine kuhinja, gde se vrši priprema obroka za korisnike Narodne kuhinje, kompletno je renovirana i opremljena potpuno novim uređajima i aparatima, sredstva za opremanje kuhinje donirala je TIKA, saradnja je nastavljena i predstavnici ove organizacije su obezbedili namirnice za pripremu 140 obroka za današnji dan”, kaže direktorka SC “Temnić” Ana Vidojević.

Varvarin
foto: Kurir/Ž. M.

Obroci su pripremljeni po specijalnim receptima, a u njihovoj pripremi zajedno su učestvovali iskusni kuvari SC “Temnić”, uz pomoć volontera iz Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track