SPORTSKA OLIMPIJADA PENZIONERA RASINSKOG OKRUGA Takmičenje u pikadu, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, šahu...
Foto: Kurir/Ž.M.

na Bagdali u Kruševcu

SPORTSKA OLIMPIJADA PENZIONERA RASINSKOG OKRUGA Takmičenje u pikadu, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, šahu...

Srbija -

Okružni odbor Saveza penzionera Rasinskog okruga i Udruženje penzionera grada Kruševca organizovali su Sportsku olimpijadu penzionera na Bagdali.

Ova sportska manifestacija organizovana je po 6. put, iz godine u godinu stalno raste broj učesnika, a sada su nastupili penzioneri iz Kruševca, Trstenika, Brusa i Ćićevca i gosti iz Novog Beograda i Blaca. Olimpijadu je otvorio zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Momčilo Vuksanović, koji je govorio o aktuelnoj politici ove organizacije, podršci koju penzioneri mogu ostvariti i izuzetnoj saradnji sa Fondom PIO, koji je podržao ovu manifestaciju.

Na otvaranju su govorili i predsednik Okružnog odbora Saveza penzionera Rasinskog okruga i član Predsedništva Saveza penzionera Srbije Miljko Minić, predsednik Udruženja penzionera grada Kruševca Miloje Bogićević i zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović, koji je izrazio podršku pripadnicima trećeg doba.

Kruševac, Sportska olimpijada, penzioneri
foto: Kurir/Ž.M.

- Danas je Međunarodni dan mladih i ja kao mlad čovek želim da vam se zahvalim što ste poneli najveći teret ekonomske tranzicije, što ste tokom radnog veka radili i gradili i naučili nas radnoj etici. Grad Kruševac želi da vam se oduži na adekvatan način i pružanjem podrške u svakom smislu, istakao je on.

U pratećem programu nastupili su članovi KUD Udruženja penzionera grada Kruševca “Dragan Toković” (pevačka i folklorna grupa) i oduševili mnogobrojnu publiku. Sportski program obuhvatio je takmičenja u disciplinama: šut na gol, bacanje lopte u koš, pikado, bacanje kamena s ramena, skok u dalj i šah. Takmičenje je bilo ekipno, a prve tri ekipe u svakoj disciplini odlaze na republičko takmičenje, koje će biti održano od 28. do 30. septembra u Vrnjačkoj Banji.

Kruševac, Sportska olimpijada, penzioneri
foto: Kurir/Ž.M.

Na Sportskoj olimpijadi predstavilo se 200 takmičara i to 8 ekipa iz Rasinskog okruga, od kojih su 4 iz Kruševca (Udruženje penzionera grada Kruševca, Udruženje vojnih penzionera sa dve ekipe i Regata klub iz Čitluka), ostale iz Trstenika, Brusa i Ćićevca, a prisustvovalo je više stotina gledalaca. Pobednici su dobili medalje i diplome, ekipe zahvalnice za učešće, a svi posetioci penzionerski pasulj.

Udruženje penzionera grada Kruševca organizovalo je i mini izložbu ručnih radova Etno sekcije, a Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti omogućilo je svim zainteresovanim penzionerima i ostalim građanima da izmere krvni pritisak i šećer u krvi.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track