GORI I KOD VUKOJA: Misterija samozapaljivanja u Prokuplju širi se kao kuga JOŠ JEDNA KUĆA BEZ STRUJE PALI SE SAMA OD SEBE (VIDEO)
Foto: Biljana Roganović

neverica

GORI I KOD VUKOJA: Misterija samozapaljivanja u Prokuplju širi se kao kuga JOŠ JEDNA KUĆA BEZ STRUJE PALI SE SAMA OD SEBE (VIDEO)

Srbija -

U kući Vukoja Jevtića (62) iz Beogradske ulice u Prokuplju neobjašnjivo gore utičnice i prekidači, a izgoreo je čak i bojler.

Od subote uveče i u kući Vukoja Jevtića (62) iz Beogradske ulice u Prokuplju gore utičnice i prekidači, izgoreo je čak i bojler, a domaćin je čitavu noć dežurao sa svojim komšijom Dragoslavom Đukićem koji već nekoliko meseci muku muči sa neobjašnjivim samopaljenjem instalacije.

Neverovatno je da instalacije gore same od sebe iako je od juče u obe kuće potpuno isključena struja koju su radnici prokupačke Elektrodistribucije isključili sa dalekovoda zbog opasnosti da se ne izazove katastrofa. Iako su mislili da je konačno mukama došao kraj, grdno su se prevarili, jer je mistično varničenje i samozapaljivanje sada prešlo i na Jevtićevu kuću.

- Već tri dana Dragoslav i Bogdan spavaju kod mene. Juče su iz ED Prokuplje isključili struju, ali posle toga, negde oko 20.42 sati, zapalio se prvi prekidač u mojoj kući. Onda i drugi, pa bojler, jedva smo uspeli da ugasimo. Sada ne spavamo, već dežuramo, jer ne smemo da zaspemo, što zbog novog požara koji može da izbije, što zbog toga jer i mi možemo da izgorimo. Nemam zaista objašnjenje za ovo, a nemaju ga ni u ED Prokuplje - priča nam očajni Vukoje Jevtić dok sa komšijom Dragoslavom Đukićem (58) i njegovim trinaestogodišnjim sinom Bogdanom sedi u mraku u dvorištu svoje porodične kuće.

1 / 7 Foto: Biljana Roganović

Varničenje i paljenje svega što može, čak i cevi za vodu, trajalo je u njegovoj kući čitavu noć i produžilo se u nedelju prepodne. Iz zidova se povremeno čuje puckanje - kao i ranije kod Dragoslava.

- Evo dežuramo, ne smemo da spavamo, izgoreće i Vukojeva kuća, a i mi u njoj. Nikome nije jasno šta je u pitanju. Isključena struja, a u zidovima se još čuje pucketanje - očajan je Dragoslav Đukić.

Dodaje da je u njegovoj kući varničenje započelo još u martu, prvo retko, a onda sve češće dok sve što je moglo nije izgorelo.

- I onda se iznenada sam od sebe zapalio i krov. Kad su došli vatrogasci sumnjali su da smo sami zapalili. Da li je neko lud da sam pali svoju kuću - pita se Dragoslav koji je na ivici da zaplače.

Objašnjava da su sumnjali i da je reč o vodovodnim cevima koje su bile gvozdene, pa su i to zamenili, ali njihova noćna mora je nastavljena.

04:33

GORI I KOD VUKOJA: Misterija samozapaljivanja u Prokuplju širi se kao kuga

I kada im je izgoreo deo krova, prešli su da spavaju kod komšije Vukoja. Činilo se da će to biti mirne noće, dok se ne pronađe uzrok varničenja, ali sada je i u Vukojevoj kući krenulo samopaljenje instalacije.

- Ovi iz ED Prokuplje se zaista trude, ali slaba vajda, niko ne zna uzrok, a mi više nemamo gde. Prošlu noć smo proveli napolju u dvorištu i na smenu proveravali instalacije da se opet nešto ne zapali - dodaje Dragoslav.

Njegov komšija Vukoje koji se suočava sa istim problemom ne može ni da nasluti šta je u pitanju.

- Nije nam svejedno. U ove kuće uložen je ceo život. Konkretno, moju je otac napravio pre pedesetak godina i nikada nikakav problem nismo imali. Tada su se kuće pravile da traju. Dragoslav je svoju kupio pre jedanaest godina i tu se doselio sa porodicom, a sada vidite šta se dešava - tužno kaže Vukoje.

Obojica su udovci i obojici su supruge preminule u kratkom periodu. Dragoslavu pre godinu i po dana supruga je preminula od raka, a Vukoju prošlog novembra od korone.

00:20

Misterija kuće u Prokuplju

Nastavili su da žive i održavaju lepe kuće, a onda je sve krenulo da se ruši ovim za sada svima neobjašnjivim događajima.

- Ćerke su otišle, jedna u inostranstvo, druga da privatno stanuje zbog posla, a ostali smo Bogdan i ja. Evo, dete mi uskoro polazi u školu, nemamo gde da živimo, jer nam je kuća uništena, a u nju sam sa suprugom sve uložio. Moraćemo privatno - jada nam se Dragoslav.

Najstrašnije u svemu je što ne znaju šta je uzrok problemu i što strahuju od novih paljevina. I maloletni Bogdan je u strahu. Kaže da se i dalje plaši i da ne sme da priđe svojoj kući.

U Elektrodistribuciji u Prokuplju priznaju da ne znaju šta je problem. Izlazili su na teren više puta i konačno kada se upalio i krov, iako na potrkovlju Dragoslavljeve kuće nema elektroinstalacije, jer je povađena, isključili su ih sa bandere. Ipak, to nije rešilo problem, jer se varničenje nastavilo i čak proširilo i na Vukojevu kuću.

Obećali su da će ponovo doći u ponedeljak da vide šta je problem i kako da ga reše. Do tada Dragoslav i Vukoje su u dvorištu pod stalnim oprezom. Proveravaju unutrašnjosti kuća i gase požare koji bez ikakvog objašjenja izbijaju.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track