PAJSEROM RAZBIJALI PROZORE BOŽJEG HRAMA U KONJEVIĆIMA KOD ČAČKA: Pokušali da relikvije i pare sa ikona iznesu iz crkve
Foto: RINA

sramna scena

PAJSEROM RAZBIJALI PROZORE BOŽJEG HRAMA U KONJEVIĆIMA KOD ČAČKA: Pokušali da relikvije i pare sa ikona iznesu iz crkve

Srbija -

ČAČAK - Sramna scena odigrala se protekle nedelje u crkvi posvećenoj Svetih cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići. Za sada još nepoznati počinioci pokušali su da iz božjeg hrama iznesu vredne relikvije, kao i novac koji vernici ostavljaju ispred oltara.

- Krenuli smo da se pričestimo u crkvu u našoj parohiji kao što to svake godine činimo, ali nažalost nisu nam dopustili, reklu su nam da se dogodio pokušaj krađe. Saznali smo da je lopov pokušao pajserom da razvali prozor na dva mesta gde se i vide oštećenja, a kasnije i ga je i kamenovao. Hvala dragom Bogu da se sve to završilo u najboljem redu, pa je neuspeli kradljivac ostao uskraćenih ruku i pobegao u nepoznatom pravcu - kazala je Milica. P. za RINU.

Zbog ovakvog incidenta na božjoj kući u naselju Konjevići pričinjena je manja materijalna šteta, a parohijani ostali šokirani događajem.

crkva, Konjevići, Čačak, Pljačka, Pljačka Crkve
foto: RINA

Međutim, ovo je drugi slučaj zabeležen u čačanskom kraju, da lopovi pokušavaju da iz hramova ukradu vredne materijalne stvari.

- To se isto desilo pre više od mesec dana u crkvi na Ljubiću, kada je lopov ušao u hram, prekstio se, celivao ikonu, a zatim odneo kutiju sa novcem koji se skuplja za operaciju bolesne dece, kupovinu odeće ili hrane za ugrožene. Ljudima kao da više ništa nije sveto. Zgražava me činjenica da se neko osmelio da uđe i crkvu i učini tako nešto - dodala je ona.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track