GRADI SE NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U SREMSKOJ MITROVICI: Nezaposlenost u gradu na istorijskom minimumu (VIDEO)
Foto: Sremska Mitrovica živi

GRADI SE NOVA INDUSTRIJSKA ZONA U SREMSKOJ MITROVICI: Nezaposlenost u gradu na istorijskom minimumu (VIDEO)

Srbija -

U protekloj deceniji Grad Sremska Mitrovica je kreirajući povoljno poslovno okruženje i opremanjem industrijskih zona privukao mnoge domaće i strane investitore.

U Radnoj zoni "Jezero" niču nove fabrike, a nedavno je predstavljena investicija kompanije "Tara filters doo" koja će proizvoditi bazenske filtere i opremu. Takođe, nedavno je počela sa radom i kompanija "Belt" koja je već primila prve investitore.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

- Poslednjih godina, Sremska Mitrovica je vrlo aktivno radila na unapređenju imidža grada i na stvaranju povoljne poslovne klime u cilju privlačenja direktnih stranih i domaćih investicija. To se postiglo i ostvarilo. Zahvaljujući povoljnoj lokaciji i izuzetnom geostrateškom položaju Grada, operativnoj i otvorenoj Gradskoj upravi i naravno i infrastrukturno i komunalno opremljenim industrijskim zonama, poslednih desetak godina u Sremskoj Mitrovici realizovano je preko 18 direktnih investicija, domaćih i stranih, čime smo rešili donekle pitanje nezaposlenosti, koja se danas nalazi na svom istorijskom minimumu sa stopom negde ispod pet posto - kaže Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Grad proširuje postojeće industrijske i radne zone, a u toku je izrada planskih dokumenata i neophodnih akata za otvaranje potpuno nove industrijske zone "Sever 3" koja će se nalaziti na severnoj strani auto-puta od Beograda prema Zagrebu. Blizina međunarodne saobraćajnice doprinosi poslovanju kompanija, što je pored infrastrukturno i komunalno opremljenih industrijskih zona, uslovi zbog kojih investitori biraju Sremsku Mitrovicu.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

- Poslednje investicije u nizu su svakako kompanije "Belt" i "Tara filters" u Radnoj zoni "Jezero". One uskoro počinju sa radom i u nekom svom prvom krugu zapošljavanja će zajedno zaposliti oko 100 radnika. Stoga, Gradska uprava već radi na proširenju postojećih industrijskih zona, ali i na pripremi planskih akata za formiranje, potom i opremanje i uređenje novih industrijskih zona. U pitanju je nova zona "Sever 3" severno od auto-puta, čime ćemo otvoriti nova radna mesta odnosno otvoriti vrata novim kompanijama, novim investicijama, ali i nova radna mesta za naše Mitrovčane i stanovništvo iz okruženja - zaključuje Samardžić za Sremska Mitrovica živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track