HUMANITARNI ULTRAMARATON ZA ŽIVOT DEČAKA SA KOSMETA: Aleksandar Kikanović stigao u Rumuniju, trči ka manastiru Jaši (FOTO)
Foto: Arhiva sagovornika

PODRŠKA NAŠEG KONZULA

HUMANITARNI ULTRAMARATON ZA ŽIVOT DEČAKA SA KOSMETA: Aleksandar Kikanović stigao u Rumuniju, trči ka manastiru Jaši (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Posle jedanaest dana trčanja Aleksandar Kikanović, loznički ultramaratonac i humanista prešao je danas granicu i ušao u Rumuniju.

U toj susednoj zemlji nalazi se manastir Jaši gde počivaju mošti Svete Petke, koji je cilj ovog maratona za obolelog osmogodišnjeg Aleksandra Džavrića sa Kosova i Metohije.

- Srdačno me je dočekao naš konzul u Rumuniji Vladan Tadić koji daje veliku podršku ovoj misiji i to mi mnogo znači.

Loznica
foto: Arhiva sagovornika

Predstoji mi da narednih dana trčim kroz Rumuniju, a dobio sam i rutu kojom ću se kreatiti. Ona je nešto duža od planirane tako da ću do Jašija pretrčati 1.100 kilometara, ali to nije smetnja da se ostvari zacrtani cilj.

Voleo bih samo da sa što više pretrčanih kilometara bude i znatno više SMS poruka da svi zajednički pomognemo mom imenjaku.

Loznica
foto: Arhiva sagovornika

Očekujem da na cilju budem poslednjih dana ovog, ili prvih dana narednog meseca i za sada sve ide kako treba – poručio je danas Kikanović iz Rumunije za Kurir i zahvali se našem listu što ga podržava.

Kako kaže ovaj maraton mu je mnogo lkaši od prethodnih jer brine samo o trčanju dok se za sve ostalo stara Opština Krupanj, čiji je promoter sporta, a sa predsednikom Ivanom Isailovićem je u stalnom kontaktu.

Loznica
foto: Arhiva sagovornika

Podsetimo, prema podacima sa sajta fondacije ‘’Budi human’’, dečaku je potrebno 18 miliona dinara za tretman matičnim ćelijama, ali i za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, genetsko testiranje, senzornu stimulaciju, fizikalne i hidroterapije, laboratorijske analize, oftalmološke preglede, putne i troškove smeštaja.

Dok Kikanović trči ostali mogu pomoći slanjem SMS-a 1286 na broj 3030 čime se uplaćuje 200 dinara za Džavrićevo lečenje.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track