POKRENI TOČAK ZDRAVLJA: Vožnja bicikala od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do Tršića
Foto: T.Ilić

11. put

POKRENI TOČAK ZDRAVLJA: Vožnja bicikala od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do Tršića

Srbija -

Ljubitelji biciklizma okupiće se sutra po 11. put na sportsko-rekreativnoj manifestaciji "Pokreni točak zdravlja" koju organizuje Turistička organizacija grada (TOG) Loznice. Vožnja je planirana od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do sedam kilometara udaljenog Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića.

Pokreni točak
foto: T.Ilić

Skup biciklista i njihova registracija je od 10:30 časova, ispred Vukovog doma kulture, a oni koji nemaju svoj bicikl mogu ga besplatno iznajmiti u prostorijama TOG. Početak vožnje je 30 minuta kasnije. Biciklisti će proći kroz prigradsko naselje Klupci i svratiti na tradicionalnu manifestaciju "Pitijadu" koju organizuje Udruženje ”Kalina”.gde će napraviti kratak predah i poslužiti se slanim i slatkim pitama koje su pripremile ovdašnje domaćice.

Na cilju u Tršiću, na košarkaškom terenu "Vukove spomen škole", za učesnike vožnje biće priređen takmičarsko zabavni program, a najuspešnije takmičare očekuju vredne nagrade. Ove godine prvi put biće organizovana vožnja "biciklića" za decu od dve do šest godina. Ona će se od deset sati provozati od prostorija TOG duž šetališta do Vukovog doma kulture.

Pokreni točak
foto: T.Ilić

Prethodnih deset puta na manifestaciji "Pokreni točak zdravlja" uglavom je pedalalo od 200 do 300 registrovanih učesnika, a očekuje se i sutra bar toliko osim ukoliko meteorolozi ne "pogode" prognozu pa vožnju pokvari najavljena kiša.

Inače, o bezbednosti učesnika brinuće Saobraćajna policija i ekipa Hitne pomoći, a povratak biciklista je ‘’u sopstvenoj režiji’’.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track