Najnovije vesti

OVAKVA DŽINOVSKA LUDAJA RETKO SE VIĐA: Domaćin Ljubisav samo na jedan način mogao da je odnese sa njive (FOTO)
Foto: Rina

kapitalac

OVAKVA DŽINOVSKA LUDAJA RETKO SE VIĐA: Domaćin Ljubisav samo na jedan način mogao da je odnese sa njive (FOTO)

Srbija

Ljubisav Gojković iz Brodareva je tokom radova u njivi pronašao kapitalni primerak tikve ludaje teške čitavih 50 kilograma.

- Možda jeste tome doprinelo seme koje sam doneo iz Nemačke u kojoj sam boravio tokom proleća, ali opet naša plodna zemlja je učinila svoje. Ovo nije jedina krupna tikva na mojoj parceli, ali svakako najveći primerak koji sam doneo na poljoprivredni sajam u Prijepolju - kazao je Ljubisav i kroz šalu dodaje da je ovaj džinovski primerak bundeve morao prevesti na prikolici jer je zbog gabarita auto bilo mali.

1 / 4 Foto: Rina

Ovaj vredan i marljivi Prijepoljac jedan je od poljoprivrednih rekordera u dolini Lima i jedan od retkih koji nije sanjao da ode za Beograd. Odlučio je da se nakon školovanja u prestonici vrati u svoje rodno selo Grobnice na "đedovo imanje" i nastavi da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Ima 15 plastenika u kojima godišnje proizvede na desetine tona paradajza, paprike i krastavaca koje plasira pored domaćeg i na tržište Evrope.

- Proizvode pretežno plasiramo u Brodarevu i Prijepolju, a nedavno smo se povezali i sa kupcima iz Beograda i sa Zlatibora. Imamo svoju tezgu, dosta prodajemo restoranima i marketima, mnogi kupci i sami svraćaju na imanje, a velike količine šalju i za dijasporu - rekao je Ljubisav.

Ono što zaradi ove godine sledeće uloži u novi plastenik. Rado bi unapredio proizvodnju jer, kako kaže, ovo su obični plastenici, ali to je nemoguće bez pomoći države i opštine.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja