Najnovije vesti

ROĐAKA SLAVNOG SRPSKOG KOŠARKAŠA OSMISLILA SLATKO KAKVO NEMA NIKO: Evo od čega ga Svetlana Divac iz Prijepolja pravi
Ilustracija, Foto: RINA

neobičan slatkiš

ROĐAKA SLAVNOG SRPSKOG KOŠARKAŠA OSMISLILA SLATKO KAKVO NEMA NIKO: Evo od čega ga Svetlana Divac iz Prijepolja pravi

Srbija
13:29h

ČAČAK - Prijepoljka Svetlana Divac, rođaka proslavljenog košarkaša, predstaviće svoje neverovatne slatkiše, kao što su slatko od belog luka, zatim slatko od ljutih papričica i drugih biljaka specifičnog ukusa.

Ona će svoje đakonije ponuditi sladokuscima na manifestaciji „Mlečni put” u čačanskom selu Gornja Gorevnica koja će se održati održati od 14. do 16. oktobra, gde će se predstaviti proizvođači belog mrsa, odnosno svega što se pravi na bazi mleka.

Zanimljivo je da će se na otvaranju zvanice poslužiti slatkim od belog luka, kako kažu Gorevničani, radi uroka.

Predviđen je i bogat kulturno-umetnički program u kome će učestvovati sjajni muzičari sa naših prostora.

Za učešće se do sada prijavilo preko 20 izlagača, a neki će posetiocima pod krovom gorevničkog Doma, ponuditi na probu sireve kakve je do sada retko ko mogao da okusi.

Gosti će, tako na primer, imati priliku da probaju sir sa tartufima koji stiže sa Stare planine, Piroćanci će ponuditi duvan sir, sa Zlatara stiže lisnati a iz Zasavice će biti izložen sir od magarećeg mleka, a sa jugozapada Srbije moći će da se proba i kozja surutka.

Inače, u toku je uređenje prostora u kome će se održati ova jedinstvena manifestacija, sređuje se izložbena sala, a sami meštani javili su se dobrovoljno da raščiste i urede zelene površine oko samog Doma.

Kurir.rs/Glas zapadne Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja