PESNIČKI FIJAKER: Kruševac svečano obeležava Dečiju nedelju 2022 (FOTO)
Foto: Kurir

PESNIČKI FIJAKER: Kruševac svečano obeležava Dečiju nedelju 2022 (FOTO)

Srbija -

U okviru Dečije nedelje 2022. koja se ove godine održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“ održana je tradicionalna manifestacija, jedinstvena u Srbiji – Pesnički fijaker.

Kruševac, fijaker
foto: Kurir

U pravom fijakeru pesnici kao nekada obilazili osnovne škole. Školarci su imali priliku da čuju pesnike, uživaju u druženju sa njima, ali i mogućnost da dobiju savet, iz prve ruke, kako da napišu pesmu.

Kruševac, fijaker
foto: Kurir

Gosti ovogodišnjeg Pesničkog fijakera bile su Vera Cvetanović, Anita Pešić i Olivera Cvetić. Za fijakerske stanice odabrana su rasinska sela: Donji Stepoš, Gornji Stepoš, Naupare i Jablanica, a druženje sa pesnicima bilo je u OŠ „Despot Stefan”.

Kruševac, fijaker
foto: Kurir

Pesnički fijaker prošle godine proslavio je svoj jubilej, 20 godina postojanja, i može se pohvaliti da je ugostio srpsku pesničku elitu - Ljubivoja Ršmovića, Pere Zubca, Mošu Odalovića, Slobodana Stanišića, Dragana Lakićevića, Zoricu Bajin Đukanović, Lidiju Nikolić, Vladimira Andrića, Gradimira Stojkovića, Božidara Mandića, Nedeljka Popadića, Dragomira Ćulafića, Ljubišu Đidića, Momira Dragićevića, Todeta Nikoletića, Miroslava Kokošara, Minju Subotu, Dušana Pop Đurđeva, Dobricu Erića i veći broj drugih pesnika koji su značajni za srpsku dečiju književnost.

Kruševac, fijaker
foto: Kurir

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track