MAJKA DEČAKA NA KOGA JE PALO DRVO UZNEMIRENA: Mrtvo je moglo da bude 7,8 dece! Ovo je mališana spaslo
Foto: Kurir

izbegnuta tragedija u NIŠU

MAJKA DEČAKA NA KOGA JE PALO DRVO UZNEMIRENA: Mrtvo je moglo da bude 7,8 dece! Ovo je mališana spaslo

Srbija -

Roditelji dvanaestogodišnjeg dečaka koji je u sredu oko 19 sati samo pukom srećom ostao živ kada se u parkiću u Knjaževačkoj ulici na njega sručilo drvo topole visoko nekoliko metara, najavljuju tužbu protiv Grada Niša.

Dan nakon nemilog događaja, komunalna služba došla je da poseče drugo drvo koje je ostalo da stoji, pošto je jedno palo na dečaka.

Revoltirani i uznemireni zbog činjenice da su nadležne institucije ranije pozivane da uklone dve topole u ovom parku koje su stare i suve i za koje su smatrali da predstavljaju opasnost, a da to nije učinjeno, zbog čega je njihovog mališan preživeo samo zahvaljujući betonskoj kontrukciji preko koje je topola pala, roditelji ovog dečaka najavljuju tužbu.

Oni kažu da su za nemili događaj čuli od drugara sa kojima je njihov sin bio kada je drvo palo na njega.

- Drugari detetovi su mene i supruga pozvali odmah nakon što se to desilo. Rekli su mi da je povređen, da je drvo palo na njega i suprug je odmah otrčao pošto imam još dvoje male dece. Otrčao je tamo, čekali su nekih dvadesetak minuta Hintu pomoć. Kada su došli, odvezli su dete, njemu je ruka u gipsu, ima prelom ruke, poderotine i veoma je uznemiren i uplašen. Sedam, osam dana nosiće gips, noćas nije spavao kako treba. Treblao je da ostane sinoć u bolnici na posmatranju, ali pošto je ćerkici bio rođendan rekao je da hoće da bude kući, ali su nam rekli da pratimo situaciju zbog unutrašnjeg krvarenja, pošto može da dođe do problema – ispričala je Valentina B., majka povređenog dečaka.

Kaže da tu ima mnogo dece i da je bilo samo pitanje dana kada će neko nastradati.

- Dobro su se setili da iseku drva, tu ima mnogo dece, zamislite da je neko mlađe dete bilo. Moje dete je spasila ta betonska konstrukcija na koju je palo, zamislite da je nije bilo. Da nije bilo nje, njih sedam, osam krenuli su da posete drugaricu koja tu živi - rekla je majka povređenog dečaka.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track