PARADA BUDUĆNOSTI, IZLOŽBA I TROPIKO BEND: U subotu počinju "Miholjski susreti sela" u Lešnici kod Loznice
Foto: Kurir/T.I.

manifestacija

PARADA BUDUĆNOSTI, IZLOŽBA I TROPIKO BEND: U subotu počinju "Miholjski susreti sela" u Lešnici kod Loznice

Srbija -

Manifestacija "Miholjski susreti sela" biće u subotu održana u Lešnici, a pripremili su je Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) i MZ Lešnica uz podršku Grada Loznice i Ministarstva za brigu o selu. To je drugi put da će to mesto biti domaćin ovih susreta, a Snežana Perić, direktorica TOGL, saopštila je da je za taj dan pripremljen izuzetno bogat program.

Počinje od deset sati etno-bazarom i kulinarskim takmičenjem "Lešničkim kotlićem", a onda sledi predstavljanje nedavno osnovanog Udruženja lešničkih privrednika i preduzetnika koje trenutno broji 60 članova i "Parada budućnosti" u kojoj će u defileu kroz Lešnicu učestvovati majke sa malom decom predškolskog i školskog uzrasta, kao i mališani koja se bave sportom.

Biće priređena izložba "Znamenite žene Loznice" Centra za kulturu "Vuk Karadžić", "bicikl šou", humanitarna prodaja dečjih radova vrtića Zvončić, nastupi kulturno-umetničkih društava iz Loznice, Lipničkog Šora, Jadranske Lešnice i Donjeg Dobrića, animatori, Miladin – duh iz bureta, stendap komičar Đuro Palica, priređeni sportski turniri, predstaviće se i umetnička radionica "Mašta bašta", dečji crkveni hor, pesnik Milan Lukić, a druženje se završava koncertom ’’Tropiko benda’’ od 18 časova.

Miholjski susreti sela, Lešnica
foto: Kurir/T.I.

- Ovi susreti su lani dali odlične rezultate u Lešnici. Cilj i jeste da se afirmišu tradicionalne vrednosti, gastronomija, ručni radovi, da imamo prilike da kupimo domaću zimnicu, plodove jeseni i uživamo u programu. Najavljeno je za subotu lepo vreme, a raduje i interesovanje velikog broj izlagača sa strane koji su bili zadovoljni prošlogodišnjom organizacijom i gostoprimstvom – rekla je Perićeva.

"Miholjski susreti sela" su manifestacija koju podržava Ministarstvo za brigu o selu, a ove godine biće održana u 87 lokalnih samouprava, 19 više nego lani, širom Srbije. Planirano je učešće 1.289 sela i 150.000 posetilaca i učesnika.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track