ZA SUNČANU JESEN ŽIVOTA: Akcija lozničkog Crvenog krsta
Foto: Crveni krst Loznica

ZA SUNČANU JESEN ŽIVOTA: Akcija lozničkog Crvenog krsta

Srbija -

Posetama starijim sugrađanima loznički Crveni krst realizuje tradicionalnu akciju ‘’Za sunčanu jesen života’’. Cilj akcije koja se odvija tokom oktobra - Meseca solidarnosti sa starijim osobama, je da se kroz podsećanje javnosti na potrebu pružanja podrške i davanja zasluženog značaja ostarelim građanima pomogne da im starost bude lepša i mirnija.

Iz Crvenog krsta podsećaju da ona počinje prvog oktobra – Međunarodnog dana starijih, uz podsećanje na neophodnost drugačijeg društvenog odnosa prema njima. Volonteri Crvenog krsta posetili su od početka meseca 11 samohranih staračkih domaćinstava u lozničkim selima Trbosilje i Ribarica, a danas i dvanaest starijih sugrađana u Lozničkom Polju i u znak pažnje uručili im prehrambene pakete.

Loznica, starci
foto: Crveni krst Loznica

Naredne nedelje su planirane posete starima u Zajači dok će u Cikotama 18. oktobra biti održana akcija ‘’Selu u pohode’’, a prvenstveno će starija samohrana staračka domaćinstva biti obuhvaćena uslugama socijalnog, materijalnog i zdravstvenog karaktera, kažu iz lozničkog Crvenog krsta.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track