SANITETSKO VOZILO ZA HITNU POMOĆ: Donacija za Dom zdravlja u Kruševcu vredna 5 miliona dinara
Foto: Kurir/Ž.M.

unapređenje zdravstva

SANITETSKO VOZILO ZA HITNU POMOĆ: Donacija za Dom zdravlja u Kruševcu vredna 5 miliona dinara

Srbija -

Domu zdravlja u Kruševcu – Službi hitne medicinske pomoći dopremljeno je novo sanitetsko vozilo, čija je vrednost 5 miliona dinara, koje je obezbedio grad Kruševac iz budžeta Grada, a Dom zdravlja učestvovao sa milion dinara.

- Dom zdravlja Kruševac opslužuje oko 119 000 stanovnika i pokriva površinu od 854 km2, odnosno 101 naseljeno mesto. Prevozi pacijente ne samo na teritoriji Grada, već i do kliničkih centara u Srbiji – Beograd, Niš, Kragujevac, na kontrole, intervencije, terapije, rehabilitaciju… Takođe, obezbeđuju učesnike različitih manifestacija i programa u organizaciji Grada. Tokom godine pređu oko 480 000 km ukupno, dok jedno sanitetsko vozilo zabeleži kilometražu od čak 53 000 km. Zaposleno je 20 lekara, od kojih su 4 specijalisti urgentne medicine, a još 4 su na specijalizaciji. U ovoj Službi radi i 30 medicinskih sestara i 25 vozača - kaže direktorka dr Marina Kostić.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Prema njenim rečima, od 2014.godine nabavljeno je 10 sanitetskih vozila, a od 2018. svake godine iz budžeta Grada, uz pomoć Doma zdravlja, se obezbedi još po jedno, opremljeno najsavremenijim aparatima i opremom.

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović prisusvovao je primopredaji sanitetskog vozila.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

- Kruševac i ove godine nastavlja sa ustaljenom praksom nabavke saniteta za Službu hitne pomoći. Cilj je da se građanima obezbede što bolji uslovi lečenja i zbrinjavanja. Osim tradicionalne kupovine vozila, Grad ulaže u rekonstrukciju ambulanti, zanavljanju opreme i pružanju svake vrste pomoći i podrške u oblasti zdravstva, kako bi maksimalno bio povećan kvalitet usluga u jednom od najvažnijih segmenata javnih delatnosti - izjavio je Jovanović.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track