RADOVI ZA ATLETSKI STADION NA LAGATORU: Kraljica sportova dobiće svoj dom u Loznici
Foto: T.I

investicija

RADOVI ZA ATLETSKI STADION NA LAGATORU: Kraljica sportova dobiće svoj dom u Loznici

Srbija -

Bageri i kamioni dopremljeni su na ledinu između hale Sportskog centra "Lagator" i Omladinskog naselja i počeli da raščišćavaju prostor i izvode zemljane radove na mestu gde će biti sagrađen atletski stadion.

Kao što je to najavljeno pre više od dve godine, kraljica sportova dobiće svoj dom u Loznici, a u gradskom budžetu je, prema rečima gradonačelnika Vidoja Petrovića, za prvu fazu obezbeđeno 40 miliona dinara, dok će u budžetu za sledeću godinu biti planiran novac i za drugu.

Atletski stadion gradi će se na osnovu projekta koji je Grad dobio besplatno od Atletskog saveza Srbije. U junu pre dve godine njega je gradonačelniku predao Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza, i tada je saopšteno da će njegovom izgradnjom Loznica postati jedini grad u zapadnoj Srbiji u kome će postojati takav stadion.

Loznica, bageri
foto: T.I

Atletski stadion sadržaće, saopšteno je iz gradske uprave, atletsku stazu od 400 metara sa osam kružnih traka, zaletišta od osam traka dužine 120 metara, borilišta (skok u dalj i troskok, skok sa motkom, skok u vis, bacanje koplja, bacanje kugli i bacanje diska i kladiva) i pomoćnu traku za zagrevanje od 150 metara. Borilišta su pozicionirana na zelenim površinama formiranim u sklopu atletske staze oko koje će biti postavljen zaštitni pojas od betona širine dva metra.

Atletski stadion treba da zauzme oko hektar i po, odnosno sa ograđenim prostorom dva. Loznica je grad u kome je u toku izgradnja fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardu koji bi, kako je planirano trebalo da bude gotov u februaru naredne godine, a sada je, samo nekoliko stotina metara dalje, krenula u realizaciju još jednog značajnog sportskog objekta na svojoj teritoriji.

Petrović je nedavno najavio da bi za tri godine trebalo da počne i gradnja zatvorenog bazena koji bi se nalazio pored hale SC ‘’Lagator’’, u produžetu gradskog kupališta.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track